Πολιτική|20.08.2024 06:15

ΠΑΣΟΚ: Η ραστώνη του καλοκαιριού θα φέρει φθινοπωρινές καταιγίδες

Αλέξανδρος Διαμάντης

Η θερινή ραστώνη «επηρέασε» και την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μπουν σε… κανονικούς -για την εποχή- ρυθμούς. Άλλωστε, μπροστά τους έχουν ένα αρκετά δύσκολο φθινόπωρο, το οποίο θα κρίνει πολλά για το μέλλον της παράταξης.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Προς ώρας, τα επιτελεία των υποψηφίων έχουν κυκλώσει την 9η Σεπτεμβρίου καθώς μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις 5.000 υπογραφές, τις οποίες όλοι -πλην Κανελλάκη- φέρεται να έχουν συγκεντρώσει. Μάλιστα, παρά τις περί του αντιθέτου υποψίες πολλών, ουδείς εμφανίζεται διατεθειμένος να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε η Μιλένα Αποστολάκη και να αποσυρθεί από την κούρσα. Ωστόσο, αρκετοί επισημαίνουν ότι ακόμα υπάρχει αρκετός καιρός για εκπλήξεις και στο ΠΑΣΟΚ έχουν συνηθίσει σ’ αυτές.

Μια δεύτερη ημερομηνία που θα κρίνει αρκετά είναι η 3η του Σεπτέμβριου, η επέτειος ίδρυσης του κόμματος, το οποίο φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής. Προφανώς, ο Νίκος Ανδρουλάκης ως Πρόεδρος του κόμματος θα έχει τη μπαγκέτα αλλά θεωρείται βέβαιο ότι και οι υπόλοιποι θα ζητήσουν τον… χρόνο τους, προκειμένου να περάσουν τα δικά τους μηνύματα προς το εκλογικό κοινό. Να σημειωθεί ότι στελέχη που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη ετοιμάσει τα μπλοκάκια τους καθώς στον εορτασμό της επετείου θα γίνει καταγραφή της δυναμικότητας που έχουν οι υποψήφιοι.

«Κλειδώνει» η ώρα του debate

Την ίδια ώρα, αρκετοί στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν να κλειδώσουν οι ημερομηνίες και για τα debate, στα οποία αναμένεται να βγουν τα μαχαίρια. Τα διαδικαστικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το Μητρώο Στελεχών, συνεχίζουν να απασχολούν τους υποψήφιους ενώ στο εγγύς μέλλον θα προστεθούν περισσότερα, καθώς η καχυποψία ένθεν και ένθεν… περισσεύει.

Σε κάθε περίπτωση, στις τηλεμαχίες (αν και εφόσον συμφωνηθούν τα διαδικαστικά) εξάλλου, θεωρείται ότι θα «διαχωρίσει» η ήρα από το στάχι και θα βγουν μπροστά τα μεγάλα φαβορί. Μέχρι τώρα, πάντως, κανείς από τους υποψηφίους δεν έχει ξεδιπλώσει τη δέσμη των προτάσεων ως προς το σήμερα και το αύριο του κόμματος. Τα βασικά ζητήματα αφορούν: Το μέλλον της Κεντροαριστεράς και της ΠΑΣΟΚ, για πιθανές συνεργασίες, αλλά και για την πορεία και προοπτική της χώρας.

ειδήσεις τώραdebateΝίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚΧάρης Δούκας