Πολιτική|21.08.2024 10:05

Γεωργιάδης για αποδοκιμασίες στην Πεντέλη: Όση σχέση είχαν οι διαμαρτυρόμενοι με την περιοχή, άλλη τόση έχω εγώ με τη Γροιλανδία

Newsroom

Για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν κατά της κυβέρνησης στην Πεντέλη, πριν από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την επόμενη ημέρα μετά τη μεγάλη φωτιά στην Αττική, τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με εκτενή ανάρτησή του στα social media.

«Εκλέγομαι βουλευτής της περιοχής από το 2007, κατοικώ στην περιοχή αυτή από το 2007, σας διαβεβαιώ ότι όση σχέση είχαν αυτοί οι Διαμαρτυρόμενοι με την περιοχή έχω εγώ με την Γροιλανδία» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε πως στη σύσκεψη «δεν υπήρξε ούτε ένας δήμαρχος που να είπε ότι το Κράτος τους άφησε αβοήθητους». «Το Κράτος ήταν και είναι παρόν και αυτό είναι μία κατάκτηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας εξάλλου ότι οι πλατφόρμες για τις αποζημιώσεις έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία και τα μέτρα για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών ανακοινώθηκαν και έγιναν δεκτά. 

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Χθες το απόγευμα συμμετείχα στην σύσκεψη για την επόμενη μέρα από την φωτιά στην Αττική στην Πεντέλη, υπό τον Πρωθυπουργό @kmitsotakis. Ευτυχώς κάμερα υπήρχε στο χώρο και όλα όσα έχουν λεχθεί είναι καταγεγραμμένα.

Όλοι οι Δήμαρχοι, αναγνώρισαν την μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει φέτος. Όλοι αναγνώρισαν ότι το Κράτος ήταν παρόν την στιγμή της φωτιάς και ότι άμεσα ξεκίνησαν οι αυτοψίες και οι έλεγχοι. Δεν υπήρξε ούτε ένας, ούτε ένας για δείγμα που να είπε είτε ότι το Κράτος τους άφησε αβοήθητους είτε ότι έψαχναν μέσα και δεν βρήκαν ούτε τίποτε τέτοιο. Το Κράτος ήταν και είναι παρόν και αυτό είναι μία κατάκτηση.

Επίσης απεδείχθη με δορυφορικές φωτογραφίες ότι 8 στα 10 σπίτια που έπαθαν ζημιές δεν είχαν κάνει δήλωση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου και τα 2 από τα 10 που είχαν κάνει, έχουν πάθει μικρές ζημιές. Κοινώς όποιος είχε καθαρίσει την αυλή του και τον γύρω χώρο του δεν κινδύνευσε. Το λέω διότι όταν εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό ακούσαμε τα εξ αμάξης, αλλά δούλεψε και πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί στην εφαρμογή του.

Οι πλατφόρμες για τις αποζημιώσεις έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία και τα μέτρα για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών ανακοινώθηκαν και έγιναν δεκτά.

Θαύματα δεν θα κάνουμε αλλά έχοντας ζήσει αυτή την φωτιά από την καρδιά της, καθώς εκείνη την ώρα ήμουν επικεφαλής της εκκενώσεως του «Αμαλία Φλέμινγκ», έζησα όλα τα γεγονότα λεπτό λεπτό και δεν δέχομαι να ακούω αστείες κατηγορίες περί ανύπαρκτου κράτους κλπ εκείνη την ημέρα.

Επιχειρησιακά μπορεί ο καθένας να έχει την άποψη του για το εάν τα ελικόπτερα θα έπρεπε να πάνε από δω ή από εκεί, εγώ εμπιστεύομαι τους ειδικούς δεν θέλω να το παίζω παντογνώστης, ήταν πάντως οι συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες. Από κάθε τέτοιο γεγονός κάτι μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι.

Υγ. Έξω από το παλαιό Δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί Διαμαρτυρόμενοι και φώναζαν κατά του Πρωθυπουργού και όλων μας γενικά, εικόνες και βίντεο έχουν κατακλύσει τα social media. Εκλέγομαι βουλευτής της περιοχής από το 2007, κατοικώ στην περιοχή αυτή από το 2007, σας διαβεβαιώ ότι όση σχέση είχαν αυτοί οι Διαμαρτυρόμενοι με την περιοχή έχω εγώ με την Γροιλανδία. Κοινώς ήταν διάφορες αποχρώσεις της Αριστεράς, από διάφορα μέρη, αποδιδόμενοι στην αγαπημένη τους συνήθεια…την διαμαρτυρία.

Οι πραγματικοί κάτοικοι έχουν πολλά ερωτηματικά και έχουν στενοχωρεθει από το γεγονός της φωτιάς, που έφτασε τόσο χαμηλά μέσα στον αστικό ιστό, αλλά ξέρουν ότι κάναμε εκείνη την ημέρα το ανθρωπίνως δυνατόν και θα μας κρίνουν από την ταχύτητα της αποκατάστασης που είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση.

Εύγε στον Πρωθυπουργό για την χθεσινή του πρωτοβουλία που συγκέντρωσε εκεί κυριολεκτικά όλους τους εμπλεκομένους φορείς».

αποδοκιμασίεςφωτιάειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠεντέληφωτιά ΒαρνάβαΆδωνις Γεωργιάδης