Πολιτική|22.08.2024 11:43

Κασσελάκης για πυρκαγιές: Τα πέντε μέτρα όταν θα γίνουμε κυβέρνηση

Newsroom

Πέντε μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εξήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση».

Ανάμεσα σε αυτά η δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας και η κάλυψη 3500 κενών θέσεων στην πυροσβεστική

Η ανάρτηση του Σ. Κασσελάκη

Οι πολίτες που φταίνε οι ίδιοι για τη φωτιά στο σπίτι τους. Οι «λίγοι πληγέντες». Η κλιματική κρίση που είναι…εγχώρια. Οι «πρωτόγνωρες κηλιδώσεις» και οι «φωτιές WUI».

Το marketing της Αριστείας και του μάνατζερ Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει. Τις τελευταίες μέρες, πολλοί με συγχαίρετε για τις δράσεις μας στο πεδίο και αναγνωρίζετε την αντιπολίτευση που κάνουμε, αλλά με ρωτάτε, "εσείς τι θα κάνατε διαφορετικά";

Σας παρουσιάζω λοιπόν τι θα κάνουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση. Και δεσμεύομαι ότι στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ελληνικό κράτος θα στέκεται επιτέλους δίπλα στους πολίτες του.

  1. Δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, για να ξεφύγει επιτέλους η πολιτική προστασία από την κομματοκρατία.
  2. Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στην πυροσβεστική με προτεραιότητα στους εποχικούς πυροσβέστες. Δημιουργία ειδικού κλάδου δασοπυροσβεστών.
  3. Νέα, καινούρια, καλύτερα οχήματα. Παραγγελία νέων Λέοπαρντ.
  4. Σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Αποκατάστασης όπου θα εκπροσωπούνται με αποστολή την άμεση κατάρτιση συγκεκριμένου, ειδικού, σχεδίου αποκατάστασης της εκάστοτε πληγείσας περιοχής.
  5. Άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Πρώτης Αρωγής.
 
ειδήσεις τώραφωτιάπυρκαγιάΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ