Πολιτική|23.08.2024 10:11

ΣΥΡΙΖΑ: Αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα σε Κασσελάκη, Πολάκη και «87» - Οι επόμενες κινήσεις των τριών πλευρών

Newsroom

Ολοένα και μεγαλύτερο είναι το χάσμα ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ με την τελική σύγκρουση να θεωρείται, πλέον, αναπόφευκτη. 

Στέφανος Κασσελάκης, Παύλος Πολάκης και η ομάδα των «87» δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό, την ώρα που στην Κουμουνδούρου έχει ανοίξει για τα καλά ζήτημα ηγεσίας. 

ΣΥΡΙΖΑ: Σε σύγχυση ο Κασσελάκης, λένε οι 87

Πηγές των «87» απάντησαν, το πρωί της Παρασκευής, σε όσα τους καταλόγισε στη χθεσινή του ανάρτηση ο Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σύγχυση. «Τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη τις αφήνουμε στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, του συνόλου του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού . Άλλωστε αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, μιας και για μια ακόμη φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας, μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στην συνεδρίαση της ΠΓ, που ειπώθηκαν τα πάντα δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι. Η εσωστρέφεια που προκαλείται συνεχώς και η ανεπάρκεια έχουν δείξει ήδη τα αποτελέσματα τους.  Από εκεί και πέρα, είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι υπό την πίεση της δικής μας στάσης σήμερα, όσο κι αν ενόχλησε τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος ενημερώθηκαν μόλις σήμερα ότι αύριο επιτέλους θα πληρωθούν», τονίζουν πηγές των 87. 

Το ερώτημα, πλέον, αφορά τις επόμενες κινήσεις των στελεχών που έχουν αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης τους έδειξε, χθες, την πόρτα της εξόδου καλώντας τους ή να αποχωρήσουν ή να βρουν διεκδικητή της ηγεσίας προκειμένου να προκηρυχθούν νέες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τάση που επικρατεί αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα 87 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι να δοθεί η μάχη «για να πάρουμε το κόμμα πίσω». Νικόλας Φαραντούρης, Όλγα Γεροβασίλη και Σωκράτης Φάμελλος είναι τα τρία ονόματα που έχουν ακουστεί, χωρίς πάντως κανένας να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. 

Πολάκης: Είναι σαφές τι θα κάνω

Έμμεση απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε όμως και ο Παύλος Πολάκης ξεκαθαρίζοντας, ουσιαστικά, ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος. Με ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων τονίζει ότι «Είναι σαφέστατο το τι είπα και το τι θα κάνω. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση». 

 

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων Κασσελάκη

Ερώτημα παραμένει και ο τρόπος που θα επιλέξει να κινηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα από την προοπτική μιας ευθείας σύγκρουσης με τον Παύλο Πολάκη. «Θα συναντηθώ με τον Παύλο, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα» αναφέρει στη σχετική του ανάρτηση την ώρα που δείχνει πρόθυμος να εξετάσει σοβαρά τις καταγγελίες του βουλευτή Χανίων για την επίσης βουλευτή του κόμματος, Αθηνά Λινού.

Ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να μην επιθυμεί με τίποτα να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Πολάκη σε μια εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο ίδιος έχει δημόσια αναγνωρίσει τη συνεισφορά του Κρητικού βουλευτή στην εκλογή του το φθινόπωρο του 2022. Παράλληλα, γνωρίζει ότι ο Παύλος Πολάκης διαθέτει δυνατότητα κινητοποίησης ψηφοφόρων στη βάση του κόμματος, δυνατότητα που δεν είναι πλέον βέβαιο ότι διαθέτει ο Σ. Κασσελάκης. Ο τρόπος που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να κατευνάσει τον Παύλο Πολάκη παραμένει ερώτημα, με πολλούς, πάντως, να κάνουν λόγο για πιθανότητα θέσπισης θέσης Αντιπροέδρου του κόμματος και συμφωνία των δύο ανδρών για κατάληψή της από τον κ. Πολάκη με παράλληλη εκπαραθύρωση από το κόμμα των «87».

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΠαύλος Πολάκηςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης