Πολιτική|26.08.2024 08:42

Μητσοτάκης: Επιθεώρησε τα νέα λεωφορεία της Αθήνας - Τι είπε για Fly Over και μετρό Θεσσαλονίκης

Newsroom

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (26/08) στο Κορωπί, προκειμένου να επιθεωρήσει τα νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που ξεκινούν τις διαδρομές τους στην Ανατολική Αττική.

Ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση μία πολύ μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης αστικών και περιαστικών λεωφορείων στην Αττική. «Σήμερα βλέπετε τα 30 πρώτα νέα λεωφορεία που ήδη έχουν βγει σε δρόμους της Αν. Αττικής. Πρόκειται για ένα μικρό τμήμα από μια μεγάλη προσπάθεια η οποία τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2025 να έχουμε στην Αττική 950 νέα λεωφορεία σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, απολύτως προσβάσιμα σε ΑμεΑ, με κλιματισμό τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πιστεύει ότι, τους επόμενους μήνες, οι κάτοικοι της Αττικής θα αρχίσουν να βλέπουν αισθητή διαφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών από τα ΜΜΜ.

Μέχρι το τέλος του έτους το μετρό Θεσσαλονίκης

Σχετικά με την κατάσταση των μέσων στη Θεσσαλονίκη, την οποία ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί αύριο, ανέφερε ότι, ήδη, στην πόλη κυκλοφορούν 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, περίπου το ένα τρίτο του συνολικού στόλου των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Μέχρι το τέλος του έτους, είπε, θα δοθεί σε λειτουργία και το μετρό της Θεσσαλονίκης. Για το Fly Over ισχυρίστηκε ότι είναι ένα σύνθετο έργο το οποίο προχωρά με μεγάλη ταχύτητα.

«Η βούληση της κυβέρνησης να επενδύσει στα ΜΜΜ είναι δεδομένη και τα καινούρια λεωφορεία τα οποία ήδη κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Αθήνας αποδεικνύουν ακριβώς αυτή τη βούληση και βέβαια το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αντικαταστήσουμε παλαιότερα λεωφορεία με νέα. Είναι προφανώς να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται καλύτερα», επισήμανε.

Κυριάκος Μητσοτάκηςλεωφορείαμετρό ΘεσσαλονίκηΜέσα Μαζικής Μεταφοράςειδήσεις τώρα