Πολιτική|26.08.2024 14:12

Κασσελάκης: Καταδικάζει τις μισαναπηρικές επιθέσεις στη Νοτοπούλου χωρίς να αναφέρει το όνομά της - Έκκληση να πέσουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Σε παρέμβαση προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά το σάλο που προκλήθηκε για τις μισαναπηρικές επιθέσεις που δέχθηκε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και συνολικότερα το νοσηρό κλίμα που επικρατεί εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο Χ καταδικάζει τις επιθέσεις που δέχθηκε η κ. Νοτοπούλου, χωρίς όμως να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτή, ενώ απευθύνει έκληση να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

«Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία»

Στην ανάρτησή του και αφού αναφέρεται στο νοσηρό κλίμα που έχει δημιουργεί το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι. Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ. Όσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου, δεν με εκπροσωπούν».

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει έκκληση να πέσουν τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, ζητώντας «από όλους και από όλες (…) να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους».

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Μετά από μια προγραμματισμένη Πολιτική Γραμματεία, στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και σχέδιο εξορθολογισμού από την διοίκηση των κομματικών ΜΜΕ, ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.

Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας.

Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους.

Και συγχρόνως, καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι.

Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ.

Όσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου, δεν με εκπροσωπούν».

Οι καταγγελίες Νοτοπούλου

Νωρίτερα η κ. Νοτοπούλου, μιλώντας στο Action24, απέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται στην κριτική που ασκεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

«Η αλήθεια είναι πως τα δύο τελευταία 24ωρα έχω δεχτεί πολλές επιθέσεις στο διαδίκτυο, είτε επώνυμες, είτε από τα γνωστά - άγνωστα τρολ του διαδικτύου, επιθέσεις πολύ ασχημες, απειλητικές, σεξιστικές και κάποιες από αυτές αφορούσαν και τον τρόπο επικοινωνίας μου. Είναι γνωστή η αναπηρία, η δυσκολία που έχω στην επικοινωνία λόγω υψηλής βαρηκοΐας», είπε αρχικά η κ. Νοτοπούλου και συνέχισε:

«Όταν είμαστε στην πολιτική, πρέπει να δεχόμαστε κριτική για τον πολιτικό μας λόγο και τις πολιτικές μας πράξεις. Θεωρώ και προσωπική μου υποχρέωση να υπερασπίζομαι αυτή τη λειτουργία τη Δημοκρατίας. Οτιδήποτε άλλο όχι απλά δεν με φοβίζει, αλλά με πεισμώνει να συνεχίσω».

«Υπάρχει μια τοξικότητα και αυτό είναι χαρακτηριστικό του πώς επηρεάζεται η πολιτική από τη διαδικτυακή συζήτηση, η οποία ανοίγει γενικώς. Όταν πρόκειται για κόμμα της Αριστεράς, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», επεσήμανε.

Για τα γνωστά - άγνωστα τρολ και τη στάση Κασσελάκη, είπε: «Δεν γνωρίζω ποιοι είναι και δεν με αφορά. Το φαινόμενο έχει διαχυθεί. Είναι συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην πολιτική. Ο πρόεδρος έχει δείξει επιλεκτική στάση απέναντι σε ποιες σεξιστικές ή συκοφαντικές επιθέσεις καταγγέλλει και ποιες τις ανέχεται και οι υποστηρικτές του τις υποστηρίζουν επώνυμα ή ανώνυμα».

Σε ερώτημα εάν πιστεύει ότι έγινε στόχος από άτομα που στηρίζουν τον Πρόεδρο του κόμματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απόλυτη: «Είναι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, φυσικά. Και θεωρώ ότι κάθε πρόεδρος πρέπει να εμπνέει, να συσπειρώνει, να προστατεύει, να ενώνει απέναντι σε κάθε στοχοποίηση στελεχών, πόσω μάλλον όταν αυτή είναι χυδαία και σεξιστική».

Καταδικάζει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Τις επιθέσεις κατήγγειλε και ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του, τονίζει:

Η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο μισαναπηρισμός

«Για μια ακόμα φορά παρακολουθούμε με αποτροπιασμό την χρήση κακοποιητικων χαρακτηρισμών (σεξιστικών, ρατσιστικών κ.α.) να μετατρέπονται σε δηλητηριώδη βέλη, στη φαρέτρα των πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Θύμα ακραίου μισαναπηρισμού και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία δέχεται μπουλινγκ για τον τρόπο ομιλίας της - απόρροια της δυσκολίας που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα με τη βαρηκοΐα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές και στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων τους»

Η αρχική καταγγελία της Νοτοπούλου

Σημειώνεται πως το πρωί της Δεύτερας, η κ. Νοτοπούλου, με ανάρτησή της, είχε καταγγείλει μπούλινγκ από τρολς του διαδικτύου. «Από τον καταιγισμό υβριστικών, σεξιστικών και απειλητικών επιθέσεων που δέχομαι τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, δεν εξαιρέθηκε το πρόβλημα υγείας μου», σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε:

«Δέχτηκα και δέχομαι μπούλινγκ για τον τρόπο ομιλίας μου, απόρροια της δυσκολίας που αντιμετωπίζω χρόνια με την βαρηκοία μου. Λυπάμαι για το επίπεδο και την κατάντια των δήθεν «δικαιωματιστών» που βάλλουν ανοιχτά κατά της συμμετοχής στην πολιτική ατόμων με χρόνιο νοσήμα και αναπηρία. Δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η πολιτική που μας αξίζουν αυτά και δεν θα τα επιτρέψουμε. Ματαιοπονείτε!»

ΣΥΡΙΖΑΚατερίνα Νοτοπούλουειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης