Πολιτική|26.08.2024 15:21

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΚΟ του κόμματος την Τρίτη υπό τον Κασσελάκη

Newsroom

Συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 27 Αυγούστου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη. Η συνεδρίαση της ΚΟ θα πραγματοποιηθει στις 18:00 και θα ξεκινήσει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΚΟ πραγματοποιείται με φόντο το νοσηρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο και την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη Πέμπτη, όπου ο Παύλος Πολάκηςέθεσε θέμα ηγεσίας και οκτώ στελέχη της ομάδας των «87» αποχώρησαν.Προς ώρες δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο κ. Κασσελάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ομιλία του θα είναι διαδικτυακή.

Έκκληση να πέσουν οι τόνοι

Ο κ. Κασσελάκης λίγο νωρίτερα με ανάρτησή του στα social media απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μετά από μια προγραμματισμένη Πολιτική Γραμματεία, στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και σχέδιο εξορθολογισμού από την διοίκηση των κομματικών ΜΜΕ, ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός. Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας.

Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους.

Και συγχρόνως, καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι. Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ. Όσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου, δεν με εκπροσωπούν».

Καταδικάζει τις μισαναπηρικές επιθέσεις στη Νοτοπούλου χωρίς να αναφέρει το όνομά της

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης με αφορμή τις μισαναπηρικές επιθέσεις που καταγγέλλει η Κατερίνα Νοτοπούλου, τις καταδίκασε χωρίς προσωπική αναφορά όμως στη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.  «Καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι. Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ. Όσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου, δεν με εκπροσωπούν».

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης