Πολιτική|27.08.2024 13:17

Τσαπανίδου: Αποδέχτηκε την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Newsroom

Η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε την κοινοβουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνάντηση που είχε με τον Μανώλη Καπνισάκη στην Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος θα ορκιστεί βουλευτής την Παρασκευή.

Έτσι η κυρία Τσαπανίδου, θα πάρει την έδρα του ψηφοδελτίου Επικρατείας από τον Όθωνα Ηλιόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε για να πάρει την έδρα ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Όμως, μετά την αποδοχή της έδρας από την κυρία Τσαπανίδου, ουσιαστικά η προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην Βουλή, πέφτει στο κενό.

Τσαπανίδου για ανάληψη κοινοβουλευτικής έδρας: Αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη

Η Πόπη Τσαπανίδου, με ανάρτησή της στο Instagram, ανακοίνωσε επισήμως την απόφασή της να πάρει την έδρα του κόμματος επισημαίνοντας πως «αναλαμβάνει την ύψιστη ευθύνη να ανταποκριθεί σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία».

«Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή. Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία», σημείωσε η νέα βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Δυσαρέσκεια Κασσελάκη για την αποδοχή της έδρας

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Νίκου Σβέρκου στο ethnos.gr, η εξέλιξη αυτή δεν ικανοποιεί καθόλου τον Στέφανο Κασσελάκη και το περιβάλλον του, θεωρώντας πως η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην σφαίρα επιρροής του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό ο Στέφανος Κασσελάκης να αφήσει κάποια αιχμή στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, που προφανώς θα αποτελεί ακόμα μια επίθεση στον προκάτοχό του και πρώην πρωθυπουργό. 

ΣΥΡΙΖΑΒουλήΠόπη Τσαπανίδουειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης