Πολιτική|28.08.2024 13:00

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφεται η Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Νίκος Σβέρκος

Στην διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τη βουλευτή Β΄Αθηνών να παραδώσει την έδρα της, μέχρι να εξεταστούν οι καταγγελίες του Παύλου Πολάκη σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες του ινστιτούτου της. 

Η απόφαση για την διαγραφή της Αθηνάς Λινού έρχεται σε συνέχεια της κόντρας της με τον Πάυλο Πολάκη, η οποία από χθες πήρε και δικαστικές διαστάσεις με την κυρία Λινού να στέλνει εξώδικο στον βουλευτή Χανίων και εκείνον να απαντά πως δεν παίρνει ούτε λέξη πίσω.

Πρόκειται για ακόμα μία στρατηγική κίνηση του Στέφανου ενόψει της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής, μετά την καρατόμηση του Σωκράτη Φάμελλου από την προεδρία της Κ.Ο και την αντικατάστασή του από τον Νίκο Παππά. Ουσιαστικά ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας με τον βουλευτή Χανίων. Μένει να φανεί η αντίδραση της κυρίας Λινού, αλλά και το αν ο κ. Πολάκης, μετά από αυτή την κίνηση, αποφασίσει να ρίξει τους τόνους στην κόντρα του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξώδικο της Λινού στον Πολάκη

Η Αθηνά Λινού έστειλε την Τρίτη (27/8) εξώδικό στον Παύλο Πολάκη, το οποίο μάλιστα δημοσίευσε σε ανάρτησή της. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες του βουλευτή Χανίων για το Ινστιτούτο «Prolepsis», του οποίου πρόεδρος έχει διατελέσει η κυρία Λινού. «Τόσο επιστημονικός και δημόσιος βίος μου, όσο και η δράση της AMKE Prolepsis υπήρξαν διαχρονικά και είναι απολύτως διαφανείς επί δεκαετίες», αναφέρει η κυρία Λινού.

Η Αθηνά Λινού δημοσίευσε μάλιστα το εξώδικο προς τον Παύλο Πολάκη, όπου, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «ψευδείς και συκοφαντικές ανακοινώσεις και αναρτήσεις» του προς το πρόσωπό της, και την ΑΜΚΕ Prolepsis που «έχουν έναν και μόνο σκοπό: να παραπλανήσουν, κατά τη γνώριμη τακτική σας, τόσο την κοινή γνώμη όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το έργο της Prolepsis ώστε να λησμονηθεί στη δημόσια σφαίρα ο λόγος της απομάκρυνσής σας».

Η απάντηση Πολάκη

Ο βουλευτής Χανίων απάντησε ότι δεν παίρνει λέξη πίσω από όσα έχει πει και γράψει για την Αθηνά Λινού και ζητά από εκείνη και από την εταιρεία της να απολογηθούν.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με την κ. Λινού «της απάντησε όπως της άξιζε» και πρόσθεσε ειρωνικά πως έχει «τρομοκρατηθεί», συνοδεύοντας τη φράση του με εικονίδια γέλιου. Παράλληλα επανήλθε στις κατηγορίες του για τo Ινστιτούτο «Prolepsis» και διερωτάται γιατί δεν έχει παρέμβει εισαγγελέας για την υπόθεση.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«Μετά την απειλή για μήνυση, μετά το τηλέφωνο που της απάντησα όπως της άξιζε, να και το ΕΞΩΔΙΚΟ από την κυρία Λινού!!!??

Έχω τρομοκρατηθει
Κυρια Λινου:
1) Δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα!
2) Αυτός που πρέπει να απολογηθεί είστε εσείς και η εταιρεία σας,που συναπτει προγραμματιες που κρυβουν απευθειας αναθεση,που δινετε 320.000 ευρω σε θυγατρικη εταιρεια κετερινγκ με μηδενικους τζιρους και που μπαινει μετα σε εκκαθαριση ,που πληρωνεστε χωρις ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ απο τον επιτροπο ,που δεν υπαρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ τα στοιχεια των σχολειων και των παιδιων που δωσατε το δεκατιανο κλπκλπ.
Αν ειχαμε εισαγγελεις σε αυτη τη χωρα θα σας ειχε καλεσει ηδη!
Περιμενω τη συνεδριαση του Περιφερειακου Συμβουλιου Στερεας Ελλαδας την επομενη βδομαδα και μετα θα κανω εγω αυτο που πρεπει ..
ΥΓ1:Καλα κυριε διευθυντα του γραφειου του προεδρου.Ακομα να βγάλεις συμπερασμα με τις σελιδες που σου εστειλε η κυρια Λινου;;;
Οταν ησουν στον Τομεα Διαφανειας μαζι μου ,ήσουν πολυ γρηγορος.Τωρα τι εγινε; Σκοτεινιασε η κριση σου;;
ΥΓ2: Για τις ποκιτικες κρισεις που εκφερετε μεσα στο εξωδικο σας κυρια Λινου θεωρω πως ειναι ΑΝΑΞΙΕΣ να απαντηθουν.Του καθενός μας η διαδρομη και η παρουσια ,παλαιοτερη και προσφατη ειναι γνωστη!».

 

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος ΠολάκηςδιαγραφήΑθηνά Λινούειδήσεις τώρα