Πολιτική|28.08.2024 17:21

Κασσελάκης: Δεν απαντάει η Λινού στις κλήσεις μας για να γυρίσει την έδρα - Διαφορετικό το θέμα της από αυτό του Πολάκη

Newsroom

«Δεν με κάλυψαν οι εξηγήσεις της Αθηνάς Λινού» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του για διαγραφή της. Ο ίδιος ανέφερε πως η βουλεύτρια δεν απαντά στις κλήσεις από το κόμμα για να επσιτρέψει την έδρα της, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τον Αλέξη Τσίπρα

Σε συνέντευξή του στο MEGA, μία ημέρα μετά τη χαοτική συνεδρίαση της ΚΟ, ισχυρίστηκε πως είχε ενημερώσει τον Σωκράτη Φάμελλο ένα μήνα πριν για την πρόθεσή του να τον αντικαταστήσει, ενώ έκανε νέο άνοιγμα στον Παύλο Πολάκη, διαχωρίζοντας την υπόθεση της κ. Λινού από τη διαγραφή του κρητικού βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Επί της ουσίας ο κ. Κασσελάκης απέδωσε τη διαγραφή του κ. Πολάκη σε θέματα ύφους και τόνου, αρκούμενος να αναφέρει πως «η στάση του στη Βουλή» την ημέρα του επεισοδίου «ήταν αντιπαραγωγική».

Επίθεση σε Λινού, αιχμές κατά Τσίπρα

Αναφορικά με την Αθηνα Λινού λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως «δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Αναμένουμε την απάντησή της. Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή». 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κασσελάκης, προχώρησε σε μια αποστροφή που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως αιχμή κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Δεν είμαι εισαγγελέας αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι». 

Αναφορικά με τον κ. Φάμελλο και την αναφορά του ότι «διαφωνούσε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη εβδομάδα», ο κ. Κασσελάκης, σημείωσε: Το ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα το άκουσα χθες πρώτη φορά. Δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος της ΚΟ που διαφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος». Ο ίδιος ανέφερε πως είχε ενημερώσει πριν από έναν μήνα τον κ. Φάμμελλο για την πρόθεσή του να τον αντικαταστήσει.

Κατά τα άλλα, ο κ. Κασσελάκης κάλεσε όποιον τον αμφισβητεί να τον «προκαλέσει»: «Το κόμμα θα αλλάξει, θα γίνει ένα σύγχρονο κόμμα και τα μέλη που είναι η βάση θα αποκτήσει επιτέλους δύναμη. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχω πει ξεκάθαρα, εάν αμφιβάλλουν για την στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Για τον Πολάκη

Αναφορικά με τον Παύλο Πολάκη, σημείωσε πως είναι διαφορετικό το ζήτημα της διαγραφής του από αυτό της κ. Λινού. Άφησε δε αιχμές για την αναφορά του Κωνσταντίνου Τασούλα την ημέρα του επεισοδίου για τα περί «ζήτουλα προσοχής». «Το ζήτημα της κα Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του Παύλου Πολάκη. Θεωρώ ότι η στάση του εκείνη την ημέρα ήταν αντιπαραγωγική. Από εκεί και πέρα, θυμήθηκα την στάση του προέδρου της Βουλής, που αποκάλεσε τον Παύλο ”ζήτουλα”. Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν της ΝΔ να μας κουνάει το δάχτυλο. Εκείνοι είναι που δεν διαγράφουν βουλευτές που δεν ξέρουν αν το γένος είναι αρσενικό ή θηλυκό, και τους κρατάνε αν και έχουν 158 βουλευτές».

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος ΠολάκηςΣωκράτης ΦάμελλοςΑθηνά Λινούειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης