Πολιτική|28.08.2024 20:13

Λινού: Δεν παραδίδει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται σε Κασσελάκη - «Συμμετέχετε στις συκοφαντίες του κ. Πολάκη»

Newsroom

Στην αντεπίθεση πέρασε η Αθηνά Λινού κατά του Στέφανου Κασσελάκη, και με μια ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση διαμηνύει πως δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα της, λίγη ώρα μετά τη διαγραφή της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η κ. Λινού, τονίζει πως ο κ. Κασσελάκης «συμμετέχει κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής». 

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση από την Κουμουνδούρου, με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζουν πως «όταν η κ. Λινού «ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια».

«Συμμετέχετε στις συκοφαντίες του κ. Πολάκη»

Στον απόηχο της διπλής επίθεσης Κασσελάκη στην κ. Λινού – τόσο μέσω συνέντευξής του στο MEGA, όσο και μέσω ανάρτησής του [όπου άφηνε αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα- η ανεξάρτητη πλέον βουλευτρια, σημειώνει απευθυνόμενη στον κ. Κασσελάκη:

«Mου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή».

«Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής», συνεχίζει και προσθέτει:

«Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας.  Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».

«Ο Κασσελάκης διάλεξε τον Πολάκη»

Σε νέα της ανάρτηση, η κ. Λινού, σημείωσε πως η διαγραφή της είναι « σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη. Παρά το γεγονός ότι παραδόθηκαν στον κ. Κασσελάκη, την Παρασκευή, 460 σελίδες πληροφοριών, επί των οποίων δεν με έχει ενημερώσει για ούτε μία παραμικρή παρατυπία που να επιβεβαιώνει τις συκοφαντίες του κ. Πολάκη, και παρά το γεγονός ότι για τις ανυπόστατες κατηγορίες για δήθεν παράνομες απευθείας αναθέσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπάρχει ήδη σχετική απόφαση της Μείζονος Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει κρίνει αμετάκλητα ότι το σύνολο των διαδικασιών ήταν καθ’ όλα νόμιμο, εκείνος προχώρησε στη διαγραφή μου».

«Ο κ. Πολάκης έχει παραδεχθεί και έχει ξεκαθαρίσει ότι η μόνη αιτία των συνεχόμενων συκοφαντικών και εντελώς αναληθών και εμμονικών επιθέσεών του εναντίον μου ήταν να αμυνθεί, να προστατεύσει δηλαδή τον εαυτό του και τη θέση του στο κόμμα. Με λύπη διαπιστώνω την καθοδική πορεία που διάλεξε ο κύριος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δυστυχώς, έδωσα αρκετό περιθώριο στον κ. Κασσελάκη να αποφασίσει σε τι είδους κόμμα θέλει να ηγηθεί, και αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε “πολακικό”. Είμαι, όμως, βέβαιη ότι η καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος Πολάκη/Καπνισάκη/Κασσελάκη, αργά ή γρήγορα θα σταματήσει. Από την πλευρά μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ευρύτερο δημοκρατικό αριστερό κίνημα είναι εφικτό και θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτό», σημειώνει.

 

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η έδρα ανήκει στο κόμμα

Απαντώντας στην κ. Λινού, οι πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συνεχίζουν:

«Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή  δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο  δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…».

Τέλος υπενθυμίζουν πως όταν η κ. Λινού «ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια».

Πάντως, από την Κουμουνδούρου αποφεύγουν να σχολιάσουν τις αναφορές της κ. Λινού στον κ. Πολάκη

Τα πυρά Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στις δραστηριότητες της κ. Λινού, επανέλαβε πως ζητήθηκαν διευκρινίσεις καθώς «τα στοιχεία που μας παρείχε δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν». Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως αυτά τα στοιχεία δεν τα έδωσε η κ. Λινού και συνέχισε καλώντας τη να παραιτηθεί:

«Αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά. Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Τυχόν παραίτησή της πλέον είναι προσωπικό (και πολιτικό) ηθικό της ζήτημα».

Σε αυτό το πλαίσιο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κ. Λινού, σημειώνοντας πως «η η οικονομική δραστηριότητα με εταιρείες διαφαινόμενου ειδικού σκοπού σε συνδυασμό με μια σειρά απευθείας αναθέσεων δεν συνάδουν με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, οι απευθείας αναθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί σταθερά ως όχημα για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αποτελούν κόκκινη γραμμή για εμάς».

Σε αυτό το πλαίσιο άφησε σαφείς αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συνέχισε:

«Για εμένα δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ προσωπικής συμπάθειας και αναγκαίας πολιτικής πράξης. Όπως δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ μίας χαμένης έδρας και μίας Αριστεράς χωρίς σκιές».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

 

Ζήτησα εξηγήσεις από την Αθηνά Λινού για την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis.

Τα στοιχεία που μας παρείχε δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν. Το γραφείο μου ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, τα οποία δεν δόθηκαν μέχρι σήμερα, που είναι η ημέρα της έναρξης των εργασιών της Βουλής.

Αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά.

Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Τυχόν παραίτησή της πλέον είναι προσωπικό (και πολιτικό) ηθικό της ζήτημα.

Να είναι ξεκάθαρο: Εισαγγελέας δεν είμαι. Μιλάω καθαρά πολιτικά.

Και πολιτικά, η οικονομική δραστηριότητα με εταιρείες διαφαινόμενου ειδικού σκοπού σε συνδυασμό με μια σειρά απευθείας αναθέσεων δεν συνάδουν με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, οι απευθείας αναθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί σταθερά ως όχημα για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αποτελούν κόκκινη γραμμή για εμάς.

Η οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Για εμένα δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ προσωπικής συμπάθειας και αναγκαίας πολιτικής πράξης.

Όπως δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ μίας χαμένης έδρας και μίας Αριστεράς χωρίς σκιές.

Όπως δεσμεύτηκα χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει. Και θα αλλάξει ριζικά σε ένα κόμμα των μελών, των πολιτών, της κοινωνίας.

Τι είπε νωρίτερα για Φάμελλο, Πολάκη, αμφισβητίες

Λίγη ώρα νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο MEGA, ο κ. Κασσελάκης, ισχυρίστηκε πως είχε ενημερώσει τον Σωκράτη Φάμελλο ένα μήνα πριν για την πρόθεσή του να τον αντικαταστήσει, ενώ έκανε νέο άνοιγμα στον Παύλο Πολάκη, διαχωρίζοντας την υπόθεση της κ. Λινού από τη διαγραφή του κρητικού βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αναφορικά με τον κ. Φάμελλο και την αναφορά του ότι «διαφωνούσε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη εβδομάδα», ο κ. Κασσελάκης, σημείωσε: Το ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα το άκουσα χθες πρώτη φορά. Δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος της ΚΟ που διαφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος». Ο ίδιος ανέφερε πως είχε ενημερώσει πριν από έναν μήνα τον κ. Φάμμελλο για την πρόθεσή του να τον αντικαταστήσει.

Κατά τα άλλα, ο κ. Κασσελάκης κάλεσε όποιον τον αμφισβητεί να τον «προκαλέσει»: «Το κόμμα θα αλλάξει, θα γίνει ένα σύγχρονο κόμμα και τα μέλη που είναι η βάση θα αποκτήσει επιτέλους δύναμη. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχω πει ξεκάθαρα, εάν αμφιβάλλουν για την στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Αναφορικά με τον Παύλο Πολάκη, σημείωσε πως είναι διαφορετικό το ζήτημα της διαγραφής του από αυτό της κ. Λινού. Άφησε δε αιχμές για την αναφορά του Κωνσταντίνου Τασούλα την ημέρα του επεισοδίου για τα περί «ζήτουλα προσοχής». «Το ζήτημα της κα Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του Παύλου Πολάκη. Θεωρώ ότι η στάση του εκείνη την ημέρα ήταν αντιπαραγωγική. Από εκεί και πέρα, θυμήθηκα την στάση του προέδρου της Βουλής, που αποκάλεσε τον Παύλο ”ζήτουλα”. Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν της ΝΔ να μας κουνάει το δάχτυλο. Εκείνοι είναι που δεν διαγράφουν βουλευτές που δεν ξέρουν αν το γένος είναι αρσενικό ή θηλυκό, και τους κρατάνε αν και έχουν 158 βουλευτές».

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος ΠολάκηςΑθηνά Λινούειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης