Πολιτική|30.08.2024 21:10

Πέτρος Παππάς για αποβολές μαθητών: Όχι στις όχι πενθήμερες, να κάτσουν παραπάνω στο σχολείο

Newsroom

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς σχολιάζοντας τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα σχολεία εμφανίστηκε αντίθετος στην επαναφορά της πενθήμερης αποβολής.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι οι μαθητές δεν θα πρέπει να απομακρύνονται από το σχολικό περιβάλλον, αντίθετα μια λύση θα ήταν να παραμένουν περισσότερη ώρα στο σχολείο: «Πειθαρχικά μέτρα στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν, αλλά τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να απομακρύνουν τον μαθητή από τα σχολικό περιβάλλον, αλλά να τον κρατούν. Αν θέλεις να βάλεις μια ποινή, κράτα τα παιδιά τέσσερις ώρες παραπάνω μετά το σχολικό μάθημα και βάλτα να διαβάσουν. Όταν τα διώχνεις, ενδεχομένως τα σπρώχνεις στην παραβατικότητα».

Για την απόφαση που έχει να κάνει με τον περιορισμό της χρήσης των κινητών στο σχολικό περιβάλλον, ο Πέτρος Παππάς σημείωσε: «Θεωρώ απόλυτα θετικό το μέτρο τα κινητά να μην υπάρχουν μέσα στην τάξη. Η εξάρτηση των εφήβων στο διαδίκτυο είναι πλέον μία ψυχιατρική οντότητα, νοσηλεύονται σε ψυχιατρικές κλινικές εξαρτημένα παιδιά από το διαδίκτυο. Συνήθως είναι έφηβοι και αγόρια».

Απάντηση της Νέας Αριστεράς

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστεύει πως θα αντιμετωπίσει την εφηβική βία και το μπουλινγκ στα σχολεία με την συνήθη λογική της καταστολής. Με την επαναφορά αναχρονιστικών ποινών η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη εφαρμόζει ένα αυταρχικό σχέδιο, αντιεπιστημονικό και αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό.

Με έκπληξη - ίσως όχι και τόσο μεγάλη- ακούσαμε σήμερα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ένθερμο στέλεχος της κομματικής φρουράς του κ.Κασσελάκη Πέτρο Παππά να υπερθεματίζει περί της λογικής της τιμωρίας στους μαθητές. Αρκεί αυτή να λαμβάνει χώρα εντός του σχολείου.

Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη είναι η πιο βολική αντιπολίτευση που θα μπορούσε να ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης. Κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά».

ΣΥΡΙΖΑμαθητέςσχολείοειδήσεις τώραΝέα αριστερά