Πολιτική|31.08.2024 06:35

Χρήστος Σπίρτζης: Μύδροι κατά της Επιτροπής Δεοντολογίας και του Κασσελάκη - Όλη η επιστολή

Νίκος Σβέρκος

Επιστολή γεμάτη καταγγελίες για τον Στέφανο Κασσελάκη και στενούς του συνεργάτες απέστειλε προς την Επιτροπή Δεοντολογίας ο Χρήστος Σπίρτζης. Υπενθυμίζεται πως κατά του πρώην υπουργού προσέφυγαν 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, άπαντες θερμοί υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη. Ήδη η Επιτροπή Καταστατικού έχει επιπλήξει τον Χρήστο Σπίρτζη για μη συνεργασία μαζί της, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ουσιαστικά πως ο πρώην υπουργός έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης με την επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη ζητά από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ να εξετάσει τις καταγγελίες του, ώστε να απαντήσει εκ νέου μέχρι τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Για ποια θέματα κατηγορεί τον Κασσελάκη και άλλα στελέχη

Ο πρώην υπουργός καταλογίζει στον Στέφανο Κασσελάκη ότι έχει επιλέξει την τακτική «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν», πως διατυπώνει θέσεις ξένες με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος, αλλά και πως δημιουργεί θέματα που προκαλούν συνεχώς εσωστρέφεια και τοξικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Του αποδίδει επίσης «τακτικισμούς» και «οι προειλημμένες αποφάσεις» για την απόφαση διαγραφής του.

Όσον αφορά τις καταγγελίες, ο Χρήστος Σπίρτζης στρέφεται κατά του Στέφανου Κασσελάκη

  • για δήλωσή του περί «ιερής συμμαχίας» του ΝΑΤΟ, θέση που «θίγει το αξιακό πολιτικό και ιδεολογικό μας πλαίσιο, αμαυρώνοντας την εικόνα του κόμματος μας»
  • για τις δηλώσεις του για τα «μαύρα» στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωση που «με θίγει προσωπικά και θίγει κατά την άποψη μου κάθε μέλος, κάθε μέλος οργάνου σήμερα ή στο παρελθόν και τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα μας, ως προς την εντιμότητα και το ηθικό πλεονέκτημα του ευρύτερου χώρου»
  • για «ύβρεις και συκοφαντίες, του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών του, ως προς την εντιμότητα» του ίδιου του Χρήστου Σπίρτζη και συνοδοιπόρων του

Όσον αφορά τα 70 μέλη που προσέφυγαν εναντίον του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει πως αποτελούν «τον ορισμό συγκρότησης φράξιας, που απαγορεύεται από το Καταστατικό μας».

Στρέφεται τέλος κατά της Βούλας Κεχαγιά και δύο ακόμα στελεχών του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για μηνύματα και αναρτήσεις τους, τις οποίες χαρακτηρίζει υβριστικές για τον ίδιο και άλλα στελέχη του κόμματος.

Ολόκληρη η επιστολή του Χρήστου Σπίρτζη

ΣΥΡΙΖΑεπιστολήΧρήστος Σπίρτζηςειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΒούλα Κεχαγιά