Πολιτική|15.04.2019 13:36

Δανάη Στράτου: Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είπε ποτέ «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες»

Newsroom

Φως σε αρκετές απορίες που γεννήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 προσπάθησε να ρίξει η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Δανάη Στράτου ρωτήθηκε αν όντως ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε την περίφημη φράση «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» όπως είχε γράψει ο δημοσιογράφος Ίαν Πάρκερ σε άρθρο του στο περιοδικό New Yorker τον Ιούλιο του 2015.

Περιγράφοντας όλα όσα έγιναν η κυρία Στράτου ανέφερε: «Ήρθε σπίτι μας ο δημοσιογράφος το 2015 πριν τα capital control και έμεινε μια εβδομάδα στην Αθήνα. Ήρθαν στο σπίτι και εγώ είχα φτιάξει φαγητό γιατί είχαμε καλεσμένο και τον οικονομολόγο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. Καθίσαμε να φάμε στο τραπέζι. Η συνέντευξη είχε γίνει και όσα συζητούσαμε ήταν off the record. Ο Γιάνης μέσα στη δυσκολία των πραγμάτων επιχείρησε να κάνει χιούμορ γιατί μερικές φορές είναι λυτρωτικό. Έκανε έναν παραλληλισμό με την ταινία "Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά" και ο δημοσιογράφος το διαστρέβλωσε εντελώς».

Η ίδια ανέφερε ακόμα ότι έμαθε πως έκλεισαν οι τράπεζες εκείνο το Σάββατο που ήταν στην Αίγινα με την κόρη του Γιάνη Βαρουφάκη. «Πήγαινα να κάνω κάποια ψώνια και το άκουσα στο ραδιόφωνο. Σταμάτησα στην άκρη να ακούσω, αλλά ήταν κάτι αναμενόμενο».

Η κυρία Στράτου τόνισε ότι δεν είχε ευθύνη για όλα αυτά ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλά έπρεπε αναγκαστικά να βάλει την υπογραφή του, κάτι που προσπάθησε να αποφύγει.

Δανάη ΣτράτουΓιάνης Βαρουφάκης