Πολιτική|02.09.2024 22:26

Λινού για επεισόδιο με Πολάκη: «Το μόνο που σκέφτηκα ήταν ότι γυναίκα χρειαζόταν υπεράσπιση - Δεν θα άλλαζα τη συμπεριφορά μου»

Newsroom

«Ήμουν η μόνη γυναίκα βουλευτής εκείνη τη στιγμή στην επιτροπή, άντε να υπήρχε άλλη μια. Ντράπηκα για το επίπεδο της Βουλής. Δεν θα περίμενα ποτέ να ακουστούν αυτά τα λόγια», είπε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Αθηνά Λινού, μιλώντας για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη, που οδήγησε τελικά στη διαγραφή και των δύο από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να υπερασπιστώ τη γυναίκα»

Η Αθηνά Λινού τόνισε πως εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποίησε ότι θα άνοιγε βεντέτα με τον Παύλο Πολάκη. «Είμαι από την Καρδίτσα και μεγάλωσα στις λαϊκές τάξεις της Καρδίτσας σε αριστερή οικογένεια. Έμαθα να πολεμάω ανεξάρτητα από ποιον έρχεται η επίθεση. Δεν σκέφτηκα ποιον κατηγορούσα, το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι πρέπει να υπερασπιστώ αυτή τη γυναίκα που βάση του κανονισμού της Βουλής δεν έχει δικαίωμα λόγου και κλαίει. Μου βγήκε αυτό το ξέσπασμα, δεν σκέφτηκα τις συνέπειες. Πάρα μόνο ότι αυτή γυναίκα χρειάζεται υπεράσπιση».

Η ανεξάρτητη βουλευτής συμπλήρωσε πως «δεν φαντάστηκα ότι θα είχα πόλεμο με τον Παύλο Πολάκη, αλλά δεν θα άλλαζα τη συμπεριφορά μου, έτσι έμαθα».

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος ΠολάκηςΑθηνά Λινούειδήσεις τώρα