Πολιτική|03.09.2024 22:36

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επανένταξης Πολάκη στην ΚΟ - Οι στόχοι Κασσελάκη για τη συνεδρίαση της ΚΕ

Newsroom

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση στο εσωκομματικό μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν την κρίσιμη κεντρική επιτροπή. Ο Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χείρα φιλίας προς τον Παύλο Πολάκη επαναφέροντας τον στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την συζήτηση για νέες εκλογές στο κόμμα και το δριμύ κατηγορώ Πολάκη που έχει θέσει ζήτημα ηγεσίας.

Το ζήτημα Πολάκη

Ωστόσο, ο βουλευτής φαίνεται πως καίει τις γέφυρες δηλώνοντας πως «δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν πιστεύοντας ότι έτσι θα ξεμπέρδευαν μαζί μου» και έδωσε ραντεβού στην Κεντρική Επιτροπή. Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας όπου θα συζητηθεί η διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη.

Νωρίτερα το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Παππά και του ανακοίνωσε την απόφαση του για επανένταξη του Παύλου Πολάκη στην Κ.Ο. Άμεσα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας κάλεσε τον βουλευτή Χανίων και τον ενημέρωσε για αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN ο κ. Κασσελάκης έκανε μεταβολή 180 μοιρών από τη μέρα της διαγραφής του, τον επανέφερε στην κοινοβουλευτική ομάδα αφού πρώτα είχε θέσει εκτός την κυρία Αθηνά Λινού για την οποία είχε θέσει εκτός πρωτύτερα τον Παύλο Πολάκη.

Οι στόχοι Κασσελάκη για την ΚΕ

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε όλο το προηγούμενο διάστημα με μία σειρά κινήσεων να κατευνάσει τον Παύλο Πολάκη μετά την ένταση που είχε δημιουργηθεί να κλείσει το μέτωπο Πολάκη προκειμένου να πάει στην κρίσιμη κεντρική επιτροπή του σαββατοκύριακου μόνο με το μέτωπο των «87».

Την ίδια ώρα, ο  Στέφανος Κασσελάκης πετάει το γάντι σε όσους τον αμφισβητούν, καλώντας τους να το κάνουν στην Κεντρική Επιτροπή όπως ορίζει το Καταστατικό ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να στήσει νέες κάλπες.

Κρας τεστ για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ είναι και η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος που αποφασίζει σήμερα για το Χρήστο Σπίρτζη. Μία ενδεχόμενη εισήγηση διαγραφής θα μπορούσε να δυναμιτίσει περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα με την ομάδα των «87» να αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Αλλάζει όνομα στο κόμμα ο Κασσελάκης

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν εισηγήσεις για την αλλαγή του καταστατικού, οι οποίες θα προβλέπουν:

  • Αλλαγή του ονόματος του κόμματος.
  • Ασυμβίβαστο. Οι βουλευτές δεν θα είναι στα κομματικά όργανα, θα έχουν δυνατότητα για τρεις θητείες να εκλεγούν. Αν θέλει κάποιος να εκλεγεί για μια ακόμα θητεία θα πρέπει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια.
  • Τα μέλη θα αποφασίζουν για την γραμμή του κόμματος και για τα ψηφοδέλτια.
  • Βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν μόνο στο εθνικό συμβούλιο.
ΣΥΡΙΖΑΠαύλος Πολάκηςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης