Πολιτική|04.09.2024 10:20

Γεροβασίλη για Κασσελάκη: Φοβάται τη βάση - Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται διαρκώς με ευθύνη του

Newsroom

Η Ολγα Γεροβασίλη άσκησε σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και στους χειρισμούς του, λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η πρώην Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «φοβάται να απευθυνθεί στη βάση. Του είπαμε στο προηγούμενο συνέδριο να κάνει δημοψήφισμα. Δεν το έκανε».

Στην ερώτηση αν τρεις μέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή, υπάρχει περιθώριο λύσης, απάντησε ότι οι «ηγέτες μπορούν να ενώνουν να αντιμετωπίζουν τις κρίσεις με θαρραλέες αποφάσεις», προσθέτοντας ωστόσο πως οι κινήσεις αντιπερισπασμού, δεν βοηθούν και αφήνουν «παγερά αδιάφορη την κοινωνία».

«Διχάζεται η κοινωνία»

Η λύση, όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, θα μπορούσε να δοθεί σήμερα, «θέτοντας ο ίδιος ο πρόεδρος τον εαυτό του στην κρίση των μελών». Για την αλλαγή του ονόματος που πρότεινε ο Κασσελάκης, η βουλευτής είπε «οι συμβολισμοί έχουν το ρόλο τους. Εκτιμώ ότι σήμερα ξετυλίγεται μια ατζέντα με την οποία πρέπει να κριθεί».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει αντίκτυπος στην κοινωνία από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «συρρικνώνεται το κόμμα, η κοινοβουλευτική ομάδα και διχάζεται η κοινωνία, με ευθύνη του προέδρου». Στην ερώτηση εάν η ίδια θα είναι υποψήφια απάντησε ότι πάμε «βήμα-βήμα».

ΣΥΡΙΖΑΌλγα Γεροβασίληειδήσειςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης