Πολιτική|05.09.2024 13:38

Μαρινάκης: Δεν πρόκειται να μειωθεί ο ΦΠΑ στο ελαιόλαδο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δεν πρόκειται να μειωθεί ο ΦΠΑ στο ελαιόλαδο υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: να βγαίνει δημοσιονομικά και να φτάσει στον καταναλωτή. «Όμως όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλες ώρες, η προσωρινή μείωση ΦΠΑ δεν έφτασε στον καταναλωτή, ενώ όταν επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση, θα έχουμε περαιτέρω αύξηση για καταναλωτές», ισχυρίστηκε.

Απαντώντας σε ερώτηση για όσα είπε ο κ. Κικίλιας σχετικά με την υποψηφιότητα Δένδια για την Προεδρία της Δημοκρατίας τόνισε ότι η συζήτηση είναι εξαιρετικά πρόωρη και προσβλητική για τον θεσμό. «Αν ερωτηθεί ένα κυβερνητικό στέλεχος για την επάρκεια κάποιου άλλου είναι διαφορετικό», προσέθεσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στο αίτημα της χώρας για πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. «Η πλειοψηφία των έργων που χρηματοδοτούνται έχουν προϋπολογισμούς που απαιτούν διεξαγωγή ανοικτών διαγωνισμών, η κριτική για πολλές απευθείας αναθέσεις δεν ευσταθεί», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είπε ότι κ. Μητσοτάκης -όπως και παλαιότερα- δεν θα βγάλει ένα μεγάλο καλάθι για να είναι προσωρινά ευχάριστος και να υποθηκεύσει τις επόμενες γενιές. «Στόχος μας είναι η αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, είμαστε σε μια πορεία προς τα 1.500 ευρώ μέσο όρο, με μια σειρά από παρεμβάσεις μόνιμες και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις. Θα περιγράψει τι έχει γίνει αυτό το χρόνο και πώς θα οδηγηθεί η χώρα στο τέλος της τετραετίας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείς για την παρουσία Έλληνα στρατιωτικού στη γιορτή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε λόγο για μια επικίνδυνη ατζέντα, τονίζοντας ότι η εκδήλωση στην τουρκική πρεσβεία αφορούσε την ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και όχι σε μια μέρα νίκης που αναφέρεται σε δημοσίευμα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεών μας πηγαίνει σε τέτοια εκδήλωση. Συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια. Εξάλλου αντίστοιχα κατά τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου στις 25 Μαρτίου του 2024 παραβρέθηκε στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα πολλαπλή τουρκική εκπροσώπηση. Άνθρακας ο θησαυρός και άλλη μια απόπειρα να φανεί η κυβέρνηση επιζήμια για τα εθνικά μας ζητήματα πέφτει στο κενό», είπε.

Παύλος Μαρινάκηςελαιόλαδοειδήσεις τώρα