Πολιτική|05.09.2024 14:31

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτησε εσωκομματικές εκλογές ο Πολάκης

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη να ζητά προσφυγή στη βάση για εκλογή νέας ηγεσίας. 

Ο κ. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε ότι η προσφυγή στη βάση για εκλογή νέας ηγεσίας αποτελεί μονόδρομο. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν δημόσια το τελευταίο διάστημα και στελέχη των 87 ενώ αναμένεται η παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη με πολλούς να θεωρούν ότι πλέον δεν έχει άλλη επιλογή από το να σηκώσει το γάντι και να προσφύγει σε εκλογές.

Σε αυτή την κατεύθυνση στην τοποθέτησή της η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε, επίσης, εκλογές ενώ κατά της προσφυγής σε νέα κάλπη τάχθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. 

Όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και η αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκυριακο.

Δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί στον Κασσελάκη

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής στη τηλεόραση του OPEN για κάποιες από τις αλλαγές... οι συσχετισμοί δεν βγαίνουν, όπως για παράδειγμα το θέμα του ονόματος που δεν ενθουσιάζει τους περισσότερους. Είναι κάτι που συζητείται και αναμένεται να δούμε με ποια εκδοχή και τελική διατύπωση θα φτάσει στο συνέδριο. Ένα άλλο θέμα είναι ότι κάποιες από τις αλλαγές στοχεύουν στη δημιουργία ενός κόμματος που είναι διαφορετικό με άλλη δομή, καταστατικό και λειτουργία και λιγότερη λογοδοσία και έλεγχο της ηγεσίας έναντι των οργάνων, όπως πολλοί εκτιμούν. Είχαμε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Επιτροπής καταστατικού για το 1/5 των αλλαγών φαίνεται ότι υπάρχει κοινός τόπος αλλά υπάρχουν και ακανθώδεις ζητήματα όπως για την αναγκαστική αλλαγή εκλογικής περιφέρειας για όσους βουλευτές συμπληρώσουν τρίτη θητεία.

Αυτοί που θεωρούν ότι υπάρχει κοινός τόπος φαίνεται να υποστηρίζουν ότι οι όποιες διαφωνίες θα πρέπει να εκφράζονται στο πολιτικό επίδικο στο αν δηλαδή με βάσει της ψηφισμένες αποφάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηγηθεί του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας.

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος ΠολάκηςΣτέφανος Κασσελάκης