Πολιτική|05.09.2024 17:52

Μητσοτάκης: Επίδομα από 200 ως 600 ευρώ σε γιατρούς σε προβληματικές ή άγονες περιοχές

Newsroom

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση του, προανήγγειλε σημαντικά μέτρα στήριξης για τους ιατρούς του ΕΣΥ, λίγο πριν από την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, θεσπίζεται νέο οικονομικό επίδομα για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές, το οποίο θα κυμαίνεται από 200 έως 600 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με την περιοχή και την ειδικότητα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για συνεχή ενίσχυση του ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Σε 2 μέρες θα βρεθώ στο βήμα της ΔΕΘ, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Θέλω, όμως, σήμερα να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάτι πολύ σημαντικό που έχει να κάνει με την επιβεβλημένη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Έχω πει πολλές φορές -και δεν θα κουραστώ να το λέω- ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων. Όμως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςγιατροίΕΣΥειδήσεις τώραΔΕΘ 2024