Πολιτική|05.09.2024 19:13

ΣΥΡΙΖΑ - Αιχμές Κασσελάκη κατά Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία

Newsroom

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου, με όλο και περισσότερα στελέχη του κόμματος να αμφισβητούν ανοιχτά τον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη.

Ο ίδιος μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη είπε πως θεωρεί πως μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό του πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα, ενώ αιχμές φαίνεται να άφησε και για τον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να τοποθετήσει τον πρώην πρωθυπουργό στην ίδια πρόταση με την ομάδα που αποχώρησε, ιδρύοντας τη Νέα Αριστερά.

Απαντώντας στις τοποθετήσεις της Όλγας Γεροβασίλη, του Παύλου Πολάκη και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, είπε πιο συγκεκριμένα: «Έχω υπάρξει ειλικρινής και έντιμος προς όλες και όλους, προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, προς τον Νίκο Φίλη, την Έφη Αχτσιόγλου στην οποία πρότεινα να αναλάβει όποια θέση θα ήθελε, τον Αλέξη Χαρίτση, στον οποίο πρότεινα τη θέση του τομεάρχη Οικονομικών. Αλλά υπήρξα έντιμος και προς τον Αλέξη Τσίπρα. Τον περασμένο Απρίλιο, στην προεκλογική περίοδο, πρότεινα να καθορίσουμε από κοινού διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις». 

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι έως σήμερα έχει φερθεί «με εντιμότητα προς όλους, από την πρώτη μέρα της εκλογής του».

«Eίναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο», σημείωσε επίσης.

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης