Πολιτική|06.09.2024 07:12

ΠΑΣΟΚ: Εσωκομματικές φουρτούνες μετά τη νηνεμία της 3ης Σεπτεμβρίου - Αιχμές κατά Ανδρουλάκη και σενάριο για διπλό debate

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κάτω από το… χαλάκι κρύφτηκαν την 3η Σεπτεμβρίου τα εσωκομματικά ζητήματα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς λίγα 24ωρα αργότερα τρία μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του κόμματος με επιστολή τους άφησαν αιχμές κατά της σημερινής ηγεσίας. Και μολονότι ακόμα δεν έχουν γίνει οι συνεδριάσεις των αρμόδιων οργάνων χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Γλαβίνας έκανε λόγο για δύο ντιμπέιτ, έναν πριν το πρώτο γύρο και έναν πριν το δεύτερο γύρο.

«H εσωτερική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οφείλει να αποπνεύσει ένα πνεύμα πολιτικού πολιτισμού και ενότητας. Θα γίνει και ντιμπέιτ, είναι κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί πολλές φορές και ο πρόεδρος μας, Νίκος Ανδρουλάκης. Τόσο πριν τον πρώτο γύρο όσο και πριν από τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών», είπε χαρακτηριστικά.

Πυρά κατά του Ανδρουλάκη

Νωρίτερα, ο Παντελής Καμάς, ο Γιώργος Αναγνώστου και η Ειρήνη Σενετάκη έστρεφαν τα βέλη τους προς τον Νίκο Ανδρουλάκη υπογραμμίζοντας ότι η λογική των πλειοψηφιών και των μειοψηφιών και το κλείσιμο όλων των όρων διεξαγωγής των εκλογών, με όρους πλειοψηφίας και μειοψηφίας, από τη σημερινή πλειοψηφία των Κεντρικών και των Περιφερειακών Οργάνων, δεν εγγυάται, την ομαλή , και κυρίως αδιάβλητη, διεξαγωγή της Εκλογικής Διαδικασίας. «Οι οργανωτικοί όροι διεξαγωγής των εκλογών, πρέπει να αποτρέψουμε, να αποτελέσει, ένα «πάρε-δώσε», μεταξύ υποψηφίων Προέδρων και ανοίκειων οργανωτικών συμφωνιών», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε εκ νέου τους υποψήφιους αρχηγούς να δεσμευτούν ότι αν… κερδίσει θα παραμείνουν στο κόμμα:  «Όλοι οι υποψήφιοι έχουν χρέος, την επόμενη ημέρα, να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές τους περιφέρειες και να δεσμευτούν για ενότητα. Όχι όπως το 2017  που στο τέλος μείναμε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, εγώ και ο Γιάννης Μανιάτης. Όχι όπως το 2021 που μετά από λίγο καιρό ένας υποψήφιος έκανε κόμμα. Η δέσμευση για ενότητα πρέπει να είναι από όλους, δημοσίως».

Στο μεταξύ, δεν πέρασε απαρατήρητη μια αποστροφή του λόγου της Νάντιας Γιαννακοπούλου κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξής στο ΣΚΑΪ. «Η πόρτα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ερμητικά κλειστή, σε όσα στελέχη έδωσε Υπουργεία και αξιώματα και την κρίσιμη στιγμή, έφυγαν απ’ αυτό και τώρα επειδή δεν έχουν ρόλο κοιτούν ξανά προς το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε φωτογραφίζοντας την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μάλιστα στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να διεκδικεί την τρίτη θέση…

ΠΑΣΟΚdebateειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκης