Πολιτική|07.09.2024 11:00

Όμηρος Τσάπαλος στην «Η»: Τα μέτρα για το δημογραφικό θα είναι η έκπληξη στη φετινή ΔΕΘ

Newsroom

Στον «Παλμό της ΔΕΘ» μίλησε το πρωί του Σαββάτου στο περίπτερο-studio της «Ημερησίας» ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσάπαλος ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ 2024 θα ανακοινώσει μια από τις πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις για το δημογραφικό αλλά και στο στεγαστικό που αποτελούν αυτή τη στιγμή σοβαρά ζητήματα για την ελληνική κοινωνία.

Την ίδια στιγμή, η ομιλία του θα είναι εστιασμένη και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες αλλά και την κλιματική αλλαγή.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΘΟ, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τέτοια κίνητρα τα οποία θα βοηθήσουν την ελληνική οικογένεια να μεγαλώσει και να διευρυνθεί, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει αν τα κίνητρα αυτά θα έχουν μόνο να κάνουν με την αύξηση επιδομάτων.

Αναφορικά με το στεγαστικό, ο κ. Τσάπαλος ανέφερε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού θα έχει και θετικές ειδήσεις και για το στεγαστικό, το οποίο αποτελεί επίσης μείζον πρόβλημα αυτή την περίοδο για την ελληνική κοινωνία για αυτόν τον λόγο, όπως είπε, «διορθώσαμε και τις ρυθμίσεις για τη golden visa».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα κλειστά διαμερίσματα, για τα οποία όπως είπε, θα δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποια θα είναι αυτά και παρέπεμψε στην ομιλία του πρωθυπουργού.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΔΕΘδημογραφικόειδήσεις τώραΔΕΘ 2024