Πολιτική|07.09.2024 12:14

ΔΕΘ 2024 - Μητσοτάκης: Επισκέφτηκε περίπτερα της έκθεσης - Ο αγιασμός και η κολοκυθόπιτα

Newsroom

Με την παρουσία του στον αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας της 88ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στον αγιασμό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη σημείωσε: "Σας ευχαριστούμε που μαζί με τους συνεργάτες σας εργάζεστε για το καλό του τόπου μας".

Αμέσως μετά τον αγιασμό ο πρωθυπουργός συναντήθηκε αρχικά με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO και στη συνέχεια περιηγήθηκε στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ. Το πρώτο έδεσμα που δοκίμασε ήταν κολοκυθόπιτα που του προσέφερε η Εθνική Ομάδα Αρτοποιείας. Η ομάδα τού έκανε μια παρουσίαση της Μακεδονικής κουζίνας, όπως πίτες και φυσικά κουλούρι Θεσσαλονίκης και τους είπε «θα πάρω και μια κολοκυθόπιτα για μέσα».

Συνάντηση με τον Γερμανό αντικαγκελάριο

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αντικαγκελάριος έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, ενώ την Κυριακή, στις 12:00, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στον ίδιο χώρο, δηλαδή στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΔΕΘειδήσεις τώραΔΕΘ 2024