Πολιτική|08.09.2024 13:21

ΔΕΘ 2024 - Μητσοτάκης: Η βασική μας πορεία δεν αλλάζει, δεν κάνω πολιτική με τις δημοσκοπήσεις

Newsroom

Καμία μεγάλη αλλαγή στο βασικό πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος δεν θα γίνει υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ 2024.

«Πιστεύω ότι η πολιτική σε ορίζοντα 4ετιας θα προσφέρει στον ελληνικό λαό»

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση της Αδαμαντίας Λιόλιου για την τηλεόραση του OPEN για τη δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους της μεσαίας τάξης κάτι που καταγράφηκε στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, αν θα άλλαζε κάτι στο κυβερνητικό πρόγραμμα είπε: «Επί της αρχής όχι» και πρόσθεσε «και το λέω αυτό γιατί οι κυβερνήσεις έχουν υποχρέωση να απορροφούν το πολιτικό κόστος από επιλογές που μπορεί ενίοτε να είναι δυσάρεστες. Δεν κοιτάω τις δημοσκοπήσεις κάθε μέρα και λέω εδώ έχουμε πρόβλημα πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική μαςΠιστεύω ότι η πολιτική σε ορίζοντα 4ετιας θα αποδώσει προς όφελος των Ελλήνων πολιτών».

Στην συνέχεια ανέφερε «πιστεύω πολύ στη λογοδοσία και ότι έχουμε στέρεο και αξιόπιστο πρόγραμμα. Κάναμε αυτά που μας εξέλεξαν οι πολίτες. Κάποια ήταν και δύσκολα και μπορεί να προκάλεσαν κάποιες αντιδράσεις. Αλλά εκεί που στεναχωρήσαμε κάποιος συμπολίτες μας εκεί εξηγήσαμε γιατί ήταν ορθές και δίκαιες αυτές οι πολιτικές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσαρμοζόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις. Την πρώτη 4ετια μας έτυχε τόσες κρίσεις. Αλλά προς τον πυρήνα βασικών αλλαγών που θα κάνουν την Ελλάδα καλύτερη αυτή η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη». 

Δείτε όλη την ομιλία του πρωθυπουργού στο live blog του ethnos.gr. 


Κυριάκος ΜητσοτάκηςδημοσκοπήσειςΔΕΘΕυρωεκλογέςειδήσεις τώραΔΕΘ 2024