Πολιτική|08.09.2024 14:41

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Νίκος Σβέρκος
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Συνολικά ψήφισαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με 163 να ψηφίζουν «ναι» στην πρόταση μομφής και 123 κατά, ενώ 2 ήταν λευκά και ένα άκυρο.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από δω και πέρα και αν θα έχουμε άμεση εκλογή νέου προέδρου από τη βάση ή σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου. Παράλληλα, αναμένεται και η πρώτη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.

Τις επόμενες ώρες μένει να ξεκαθαρίσει αν και ποιος θα εκρποσωπήσει το κόμμα στην ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα.

Οργισμένη δήλωση Κασσελάκη: «Φορέσανε κουκούλες στα μέλη της ΚΕ»

Λίγο μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα για να πραγματοποιήσει ομιλία και δήλωσε:

«Είμαι λυτρωμενος γιατί είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που ψηφίστηκα πρόεδρος. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται την ψήφο των μελών του κομματος» και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα να επιστρατεύουν πρακτικές ξένες στην αριστερά, να φοράνε κουκούλα στα αξιότιμα μέλη της ΚΕ.  Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτω πάντα, στον κοσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑεκλογέςπρόταση μομφήςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης