Πολιτική|08.09.2024 22:14

Απόστολος Γκλέτσος: «Παρών» στη διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Ο Απόστολος Γκλετσος δηλώνει «παρών» στη διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση στο Facebook. Έτσι, μετά τον Παύλο Ποκάκη και τον Νικόλα Φαραντούρη, ακόμα ένα υποψήφιος για την προεδρία κάνει γνωστές τις προθέσεις του, λίγες ώρες μετά την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δηλώνω παρών , στην διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , με μεγάλη συγκίνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης , για την αριστερά και την Πατρίδα», αναφέρει στο Facebook ο Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,  ενώ έχει διατελέσει δήμαρχος Στυλίδας.

 

Η στάση Κασσελάκη

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς δεν άνοιξε τα χαρτιά του ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, ούτε ξεκαθάρισε αν θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος μετά την πρόταση μομφής στο πρόσωπό του. Μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος ο κ. Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα και προχώρησε σε δήλωση - επίθεση προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, κάνοντας λόγο για «κουκούλες» και πολιτικές ξένες στην Αριστερά, ενώ ξεκαθάρισε πως θα λογοδοτήσει μόνο στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόντες Πολάκης και Φαραντούρης για πρόεδροι

Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Πολάκης έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στην πρώτη του δήλωση μετά την μομφή στον Κασσελάκη κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμβάλλουν στην προσπάθειά του. Δεύτερος υποψήφιος πρόεδρος θα είναι -εκτός απροόπτου- ο Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος σε δήλωσή του στο MEGA ανέφερε πως «το σκέφτομαι πολύ σοβαρά» όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο υποψηφιότητας.

Ερωτηματικά για Φάμελλο και Παππά

Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι το τι σκέφτονται να κάνουν ο γνωστός για την ενωτική του στάση Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος προσφάτως «καρατομήθηκε» από πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και το απόγευμα της Κυριακής δήλωσε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος σύντομα με Πολιτική Πρόταση», αλλά αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει αν θα θέσει υποψηφιότητα.

Ακόμα ένα ερωτηματικό αποτελεί η στάση του Νίκου Παππά, ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές και στη συνέχεια συμπορεύτηκε με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε επίσης αν σκοπεύει να ξαναβεί μπροστά αλλά δεν έδωσε απάντηση.

Συνεδριάζει άμεσα η Π.Γ. και σε 15 ημέρες η Κ.Ε. για τον οδικό χάρτη

Πάντως η Κεντρική Επιτροπή συνέχισε τις εργασίες της μετά την μομφή στον Κασσελάκη με τα μέλη της να συζητούν τον οδικό χάρτη για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου. 

ΣΥΡΙΖΑΑπόστολος Γκλέτσοςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης