Πολιτική|09.09.2024 08:22

Ραγκούσης για Κασσελάκη: Δεν μπήκαν κουκούλες, η ΚΕ ψήφισε χωρίς εκβιασμούς - Αν εφαρμοστούν αυτά που λέει αύριο θα έχουμε μνημόνια

Newsroom

Για έναν πρόεδρο ο οποίος είναι και τυπικά έκπτωτος μίλησε ο Γιάννης Ραγκούσης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τόνισε μάλιστα ότι μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος τα πράγματα χειροτερεύουν.

Πυρά για τις εξαγγελίες Κασσελάκη

«Εξελέγη πρόεδρος για να μπορέσει να ανασυγκροτήσει το ΣΥΡΙΖΑ και να τον πάει μπροστά και ψηλά. Και δυστυχώς βλέπουμε ότι ακόμη και σήμερα ακόμη και μετά το όχι καλό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τα πράγματα χειροτερεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Κατά την εκτίμηση των περισσότερων όπως αποδείχθηκε, της πλειοψηφίας των στελεχών του κόμματος, η βασική ευθύνη ανήκε στον κύριο Κασσελάκη», σημείωσε.

«Έκανε μια σειρά από πολιτικές επιλογές, ερήμην όλων μας. Κάποιες από αυτές, κατά τη γνώμη μου, ήταν καθοριστικές και οι οποίες κόστισαν πανάκριβα», είπε.

Μίλησε για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «δεν είναι κάτω από 25 δισεκατομμύρια». Στη συνέχεια είπε ότι αυτό έγινε χωρίς να ενημερωθούν τα ανώτατα όργανα του κόμματος.

«Η πολιτική ευθύνη είναι στον κύριο Κασσελάκη και στον αρμόδιο για τα οικονομικά που ήταν ο κ. Παππάς», τόνισε και εξήγησε ότι αυτές οι εξαγγελίες είναι ψεύτικες για τον ελληνικό λαό.

«Εάν αυτά όλα που έχει εξαγγείλει ο κ. Κασσελάκης εφαρμοστούν αύριο το πρωί η χώρα που πρέπει το 2031-2032 να πορεύεται με ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξης του 2% το χρόνο, γιατί αυτή είναι η εξαιρετική ρύθμιση χρέους που πέτυχε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η χώρα θα γράψει αύριο το πρωί πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 6,7%, δηλαδή ξανά εμπλοκή με μνημόνια», σημείωσε.

Παράλληλα είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει τον Παύλο Πολάκη».

«Πρέπει να υπάρξει συνένωση δυνάμεων»

«Πρέπει αυτή η διαδικασία να γίνει έχοντας τη ματιά στο φεγγάρι και όχι στο δάχτυλο. Για τον ελληνικό λαό και κυρίως, για τους προοδευτικούς ψηφοφόρους υπάρχει ένα θέμα. Και το θέμα είναι αν θα υπάρξει στη χώρα μια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση, αύριο κυβέρνηση, που θα διεκδικήσει επάξια τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές του 2027».

«Ο κόσμος νοιάζεται για το αν θα υπάρξει μια συνένωση δυνάμεων προκειμένου να παρουσιαστεί μπροστά του μια πολιτική δύναμη που θα του πει εγώ πάω να πάρω την κυβέρνηση και να εφαρμόσω αυτό το προοδευτικό και υπεύθυνο πρόγραμμα. Ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κινητοποιήσει τις δυνάμεις ευρύτερης κέντρου και Αριστεράς», σημείωσε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα κεφάλαιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα. Είναι ενεργός, δεν έχει αποσυρθεί, ούτε έχει συνταξιοδοτηθεί, άλλωστε είναι και πολύ νέος ηλικιακά και με πολύ μεγάλη εμπειρία. Ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος θα είναι παρών και σε εξελίξεις μελλούμενες, είναι κάτι που μόνο εκείνος μπορεί να το αποφασίσει», είπε για τον πρώην πρωθυπουργό.

Τόνισε ότι «ένα μεγάλο κομμάτι αυτών που ψήφισαν υπέρ της πρότασης μορφής, ήταν βασικότατοι υποστηρικτές του κύριου Κασσελάκη».

Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Κασσελάκης «εξελέγη πέρυσι το καλοκαίρι γιατί έκρυψε τον πραγματικό του εαυτό και γιατί αγκάλιασε δήθεν τον Αλέξη Τσίπρα και βγήκε ως δήθεν υπερασπιστής του απέναντι στους δήθεν τότε υπονομευτές».

Η απάντηση για τις «κουκούλες»

Απαντώντας στο σχόλιο για τις κουκούλες είπε: «Η αντίδρασή του ήταν για μια ακόμη φορά απαράδεκτη. Δεν μπορείς να χάνεις μια δημοκρατική διαδικασία που ο ίδιος την έχεις νομιμοποιήσει και μετά να μην αποδέχεσαι το αποτέλεσμά της. Η αντίδρασή του εχθές ήταν απαράδεκτη από την αρχή μέχρι το τέλος».

«Δεν μπήκαν κουκούλες στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με τη μυστική ψηφοφορία. Βγήκε το φίμωτρο από τη συνείδησή τους με τη μυστική ψηφοφορία. Απελευθερώθηκε η συνείδηση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και μπόρεσαν να ψηφίσουν χωρίς επιρροές, πιέσεις, εκβιασμούς, τρομοκρατία, μπούλινγκ», τόνισε.

«Αυτή είναι μια παράδοση στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι καινούριο. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει και από το καταστατικό. Όταν υπάρχουν διαδικασίες εκλογής για πρόσωπα, γίνονται πάντα με κάλπη, με μυστική ψηφοφορία», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΓιάννης Ραγκούσηςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης