Πολιτική|09.09.2024 21:00

ΠΑΣΟΚ: Τα αποτελέσματα της μάχης των υπογραφών - Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές

Αλέξανδρος Διαμάντης

Η μάχη των υπογραφών τελείωσε ουσιαστικά στο ΠΑΣΟΚ με τους έξι υποψηφίους να καταθέτουν κανονικά τα ονόματα που στηρίζουν την υποψηφιότητά τους, ώστε να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε υπογραφές 24.810 μελών και 170 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στην ΕΔΕΚΑΠ υπέρ της υποψηφιότητας του. Ταυτόχρονα, περιέγραψε το κεντρικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών στις 6 Οκτωβρίου σε ένα βίντεο, που ανήρτησε στα social media.

Επέλεξε συμβολικά να μαγνητοσκοπηθεί στην τοπική οργάνωση της Αιανής Κοζάνης που ήταν από τις πρώτες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ το 1974 στον νομό και άνοιξε ξανά τα γραφεία της πριν ένα χρόνο, όπως συνέβη σε πολλές γωνιές της χώρας όπου επαναλειτούργησαν εκατοντάδες τοπικές οργανώσεις. «Ήρθα εδώ για να συμβολίσω την απεριόριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μου απέναντι στους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που κράτησαν όρθια τη Δημοκρατική Παράταξη τα δύσκολα χρόνια, και να τους ζητήσω να ανανεώσουμε στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου τη σχέση εμπιστοσύνης μας. Γιατί μπορούμε μαζί να πάμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο ψηλά» σημειώνει στο μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Χάρης Δούκας

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής -του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος -που στηρίζουν την υποψηφιότητα του εν όψει των εκλογών. Σύμφωνα με συνεργάτες του οι υπογραφές αυτές είναι διπλάσιες του ορίου 15% των μελών της ΚΠΕ που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ ενώ κατά τους ίδιους έχουν συλλεχθεί «χιλιάδες υπογραφές στήριξης από μέλη του ΠΑΣΟΚ και ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».

Παύλος Γερουλάνος

  • Ο Παύλος Γερουλάνος μέσω εκπροσώπου του κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ, πάνω από 8.000 υπογραφές
  • η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε σε «usb» 7.000 υπογραφές μελών
  • ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.500 υπογραφές από υποστηρικτές της,

Μιχάλης Κατρίνης

Πριν από λίγο, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 14.000 υπογραφές μελών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται- με βάση του καταστατικό. «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ στους 14.000 πολίτες που υπέγραψαν και στηρίζουν την υποψηφιότητα μου. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη τους είναι η δύναμη μου. Η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ. Είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου. Συνεχίζουμε, με αισιοδοξία και ελπίδα, για μια μεγάλη παράταξη, δημοκρατική και νικηφόρα», είπε χαρακτηριστικά.

Γιάννης Κανελλάκης

Τέλος, ο Γιάννης Κανελλάκης ανακοίνωσή του αναφέρει πως «δεν θα κάνω χρήση των 5.000 υπογραφών που έχω συλλέξει για να πάρω την έγκριση για την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», λέγοντας πως δεν θα το κάνει «για λόγους δεοντολογίας και με σεβασμό στις αρχές και αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Παύλος ΓερουλάνοςΠΑΣΟΚεκλογέςΆννα ΔιαμαντοπούλουΝάντια ΓιαννακοπούλουΜιχάλης ΚατρίνηςΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκας