Πολιτική|11.09.2024 08:54

Κασιμάτη για Κασσελάκη: Πρέπει να είναι υποψήφιος - Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Newsroom

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επερχόμενες εκλογές μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Νίνα Κασιμάτη.

Αρχικά, η κυρία Κασιμάτη ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένη με τον χρόνο των εκλογών. Είχα πει πως πρέπει να γίνουν γρήγορα. Το πιο σημαντικό είναι πως θα γίνει ταυτόχρονα και η εκλογή νέων οργάνων γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συλλογικό κόμμα με συλλογική διαδικασία και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέλαβαν ποτέ καμία ευθύνη για την ήττα του 2023 και αυτό έχει συμβάλλει πολύ στο ότι δεν μπορέσαμε να ισορροπήσουμε όπως θα έπρεπε στη συνέχεια».

Γιατί συρρικνώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Για μένα υπάρχουν δομικά αίτια γιατί συρρικνώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ από το ’19 και μετά και αυτό έχει να κάνει με το ότι η διεύρυνση έχει γίνει κάπως ατελώς και με τον κόσμο που ήρθε από το ΠΑΣΟΚ το 2010-12 στον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε εκλείψει η πολιτική συζήτηση και όταν προτάσσονται άλλα ζητήματα, υπήρχε και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη, μετά αρχίζουμε να μιλάμε για πρόσωπα», συνέχισε. 

«Πρώταγμα είναι να υπάρχει η ενότητα για μέρα», σημείωσε μιλώντας για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

«Η βάση μας είναι πολύ πληγωμένη από αυτό που συνέβη στην κεντρική επιτροπή το Σαββατοκύριακο», σημείωσε η κυρία Κασιμάτη και επανέλαβε πως είναι θετικό που θα αλλάξουν τα όργανα. 

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως «ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να είχε φύγει από το γραφείο του και θα έπρεπε να πάμε συντεταγμένα σε συνέδριο, που είναι ανώτατο όργανο που έχει δικαιοδοσία για την επίλυση της δυσαρμονίας».

«Οι μάχες πρέπει να δίνονται μέσα στο δοσμένο πεδίο»

Ερωτώμενη εάν ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να κατέβει υποψήφιος για τις εκλογές απάντησε «εγώ στη θέση του θα ήμουν. Είναι ένας πρόεδρος που είχε πάρει εντολή πριν από έναν χρόνο, αλλά αυτό είναι προσωπική του απόφαση», τονίζοντας πως περιμένει να δει τις υποψηφιότητες και έπειτα θα επιλέξει ποιον θα στηρίξει.

Για τα σενάρια πως ίσως δημιουργήσει δικό του κόμμα, σχολίασε πως «η γνώμη μου είναι πως οι μάχες θα πρέπει να δίνονται μέσα στο δοσμένο πεδίο. Υπάρχει ένα δοσμένο κόμμα, μια δοσμένη ιστορία. Τα πράγματα δεν ξαναγράφονται από το μηδέν. Η μάχη δόθηκε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και εκεί πρέπει να συνεχιστεί».  

Για την στάση του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε πως «όταν θέλει να μιλήσει, θα μιλήσει. Δεν αντιλαμβάνονται πώς σε έναν πολιτικό χώρο περιμένεις έναν να μιλήσει. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας προσγειωμένος άνθρωπος και μέσα σε αυτό το κλίμα θα κάνει την παρέμβασή του».

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςεκλογέςΝίνα Κασιμάτηειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης