Πολιτική|11.09.2024 13:12

Οργή του Ισραηλιτικού Συμβουλίου μετά από δηλώσεις του Πέτρου Παππά - «H δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία»

Newsroom

Την σφοδρή αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, Βίκτωρ Ελιέζερ προκάλεσαν δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Παππά.

Τι δήλωσε ο Πέτρος Παππάς

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «ανετράπη ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούσε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καταστατικό συνέδριο. Δηλαδή να μετατρέψει αυτό το κόμμα των τάσεων, των μικρών βαρονιών, αυτό το κόμμα των αριστεροφυλάκων της καθαρής αριστεροσύνης, θυμίζει τους Ορθόδοξους Εβραίους – αυτή η εμμονή ας πούμε με την καθαρότητα της πίστης. Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά του ναού».

«Πολλές φορές η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία»

Με ανάρτησή του στα social media, ο κ. Ελιέζερ του απάντησε λέγοντας ότι…. «Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, ουδεμία εμμονή έχουν με την “καθαρότητα της πίστης”, την οποία επικαλείται. Αντιθέτως, αν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει, πριν κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, θα διεπίστωνε ότι Εβραίοι Ραβίνοι και φιλόσοφοι ανά τους αιώνες ερμηνεύουν με διαφορετικούς τρόπους τις γραφές, τις εμπλουτίζουν με νέες προσεγγίσεις και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και αντιπαραθέσεις σε κεφαλαιώδη ζητήματα πίστης. Πολλές φορές η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία!!!!».

 

ΣΥΡΙΖΑΙσραήλειδήσεις τώρα