Πολιτική|15.04.2019 20:42

Βουλή: Ο Παπαγγελόπουλος παρείχε πλήρη κάλυψη στην Ξεπαπαδέα

Κατερίνα Τζαβάρα

«Όδυνεν όρος και έτεκεν μυν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου για τη γενική γραμματέα Καταπολέμησης Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα.

Ο προεδρεύων πρότεινε να συμπτηχθούν οι δύο ερωτήσεις αλλά οι ερωτώντες βουλευτές δεν συμφώνησαν κι έτσι ο κάθε βουλευτής έθεσε τη δική του επίκαιρη ερώτηση και ο κ. Παπαγγελόπουλος παρά που όπως είπε ήταν προετοιμασμένος να απαντήσει συνολικά, κατέτμισε το λόγο του δίνοντας πάντως ανάλογες απαντήσεις.

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε για «καθαρή περίπτωση διαφθοράς» και αναφέρθηκε στις «μυστηριώδεις τριγωνικές σχέσεις του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και υπόδικο επιχειρηματία».

Ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε πλήρη κάλυψη στην κ. Ξεπαπαδέα επισημαίνοντας ότι ενήργησε απολύτως νόμιμα αφού δεν ασκούσε το επάγγελμα της δικηγόρου όταν ήταν διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου και βεβαίως ούτε ως γενική γραμματέας διαφθοράς. Επίσης ότι ανέλαβε την εκπροσώπηση κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης σύμφωνα με το κυπριακό δίκαιο και όχι offshore όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Πως η κυπριακή εταιρεία δεν ανήκει ούτε στον Αρτεμίου ούτε στον Λαυρεντιάδη και πως η κ. Ξεπαπαδέα έκανε κατάσχεση εις χείρας τρίτων και δεν στράφηκε ποτέ κατά του Δημοσίου. Ενήργησε επίσης και ηθικά αφού δεν παρέβη τον κώδικα δεοντολογίας άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος.

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είπε ότι δεν ελέγχεται η νομική συμβατότητα της άσκησης καθηκόντων της κ. Ξεπαπαδέα αλλά η πολιτική διαπλοκή. «Αυτό επίσης που μας ενδιαφέρει είναι η πολιτική σχέση της άσκησης καθηκόντων της κ. Ξεπαπαδέα με το αντικείμενο ελέγχου της που ήταν οι σχέσεις του κ. Πετσίτη με τον κ. Λαυρεντιάδη και τον κ. Παππά…» τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Τότε ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε στην απάντησή του πως «εκτός από το ηθικό ή το ανήθικο υπάρχει και το άδικο και δίκαιο. Η κ. Ξεπαπαδέα αδικήθηκε γιατί βρέθηκε σε λάθος θέση τη λάθος χρονική στιγμή». Είπε επίσης πως ο κ. Αρτεμίου έχει δαιμονοποιηθεί  ενώ δεν θα μπορούσε να αποδοθεί ένα αδίκημα στον κ. Πετσίτη κι ως εκ τούτου –κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομά του- πρόκειται για «πέτσινο σκάνδαλο». Είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ρωτήσω ποιο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε στον κ. Πετσίτη. Ψάχνω να βρω το αδίκημα. Τόσα χρόνια εισαγγελέας δεν μπορώ να το βρω. Ο Θεός η Μοίρα, έδωσε το όνομα αυτό σε κάποιον πρόγονο του κ. Πετσίτη γιατί προέβλεψε ότι χρόνια αργότερα θα αναφερθεί το όνομά του σε ένα πέτσινο σκάνδαλο»…

Κλείνοντας ο κ. Παπαγγελόπουλος παρέφρασε τη γνωστή ρήση λέγοντας «Όδυνεν όρος και έτεκεν ουδέν. Ούτε καν εγκυμοσύνη δεν υπήρξε. Όλα είναι ψέματα. Ο λαός έχει ειδική λέξη για την ψεύτικη εγκυμοσύνη. Αναζητήστε τη γιατί εγώ δεν θα την αναφέρω…».

Δημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΑναστασία Ξεπαπαδέα