Πολιτική|12.09.2024 19:26

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος

Newsroom

Τέλος στα σενάρια που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα για το πολιτικό μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη φέρεται να βάζει ο ίδιος σηματοδοτώντας νέες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αποφάσισε να παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει την μάχη εντός αυτού θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία. Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι αναφορές, δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες ή και ώρες να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του.

«Ποιος έχει την ευθύνη ποινικά και διοικητικά;»

Σύμφωνα με στοχευμένη διαρροή από του περιβάλλοντος Κασσελάκη, ο στενός του συνεργάτης Μανώλης Καπνισάκης  τηλεφώνησε χθες (12/9) στην γραμματέα Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το εξής ερώτημα: «διοικητικά και ποινικά ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα;»

Δεν έλαβε απάντηση και κατόπιν στη Ράνια Σβίγκου τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης και της έθεσε ακριβώς το ίδιο ερώτημα.

Η κυρία Σβίγκου κατά τις ίδιες πηγές παρέπεμψε τον κ. Κασσελάκη στον διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Και τότε, ο κ. Μαυροκεφαλίδης στην ίδια ερώτηση φέρεται να του απάντησε ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο».

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να του έχει απαντήσει «πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;». Έκτοτε ο κ. Κασσελάκης δεν έχει αποκαλύψει τι προτίθεται να κάνει στο εξής αλλά αμέσως μετά, η κυρία Σβίγκου προχώρησε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ.

Κομματικές πληροφορίες: Ο κ. Μαυροκεφαλίδης απάντησε πως εκείνος φέρει την ευθύνη

Από την άλλη πλευρά, κομματικές πληροφορίες αναφέρουν, στη τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου ως υπεύθυνος για το κόμμα, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, με βάση και γνωματεύσεις που ζητήθηκαν από αρμόδια δικηγορικά γραφεία, ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα, στον απόηχο της έκπτωσης Κασσελάκη.

Συνεπώς, όταν κάλεσε στο τηλέφωνο σήμερα ο Στέφανος Κασαλάκης τον Διευθυντή του κόμματος και τον ρώτησε «ποιος έχει την ευθύνη;», ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να απάντησε «Εγώ».

Συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία

Την ίδια στιγμή, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει εκτάκτως απόψε στις 20:00 (12/09) στην Κουμουνδούρου. 

Η συνεδρίαση της Π.Γ. συνεκλήθη την ώρα που πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη πως η αποπομπή του από την προεδρία ήταν αντικαταστατική. Αφορμή για τον ισχυρισμό αυτό έλαβαν από ανάρτηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με την οποία ανέπτυσσε το σχετικό σκεπτικό.

Η πλευρά Κασσελάκη αμφισβητεί την νομιμότητα της αποπομπής του

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στρατόπεδο Κασσελάκη διαμήνυε με ποικίλους τρόπους σε κομβικά πρόσωπα της Κουμουνδούρου ότι επιθυμεί την επιστροφή του αποπεμφθέντος προέδρου στο γραφείο του. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Π.Γ. ώστε να δοθεί οριστική πολιτική απάντηση από το κορυφαίο όργανο, πως όλες οι αποφάσεις και οι κινήσεις είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως στην απόφαση της Κ.Ε. αναφερόταν σαφώς πως «σύμφωνα με το άρθρο 20 παράγραφος 4 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκαλείται  έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου Προέδρου».

ΣΥΡΙΖΑειδήσειςΠολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης