Πολιτική|12.09.2024 21:17

ΣΥΡΙΖΑ: Φραστική επίθεση σε πρωτοκλασάτα στελέχη στην Κουμουνδούρου - «Ντροπή σας, νούμερα»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI) gallery
Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI) gallery
Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI) gallery
Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI) gallery
Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI) gallery

Σε τεταμένο κλίμα συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, δεκτοί με αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς έγιναν από παρευρισκόμενους έξω από τα γραφεία του στην πλατεία Κουμουνδούρου πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη όπως οι Φλαμπουράρης, Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης και Θεοχαρόπουλος.  

«Μάθατε στις καρεκλίτσες, συγχαρητήρια, ντροπή σας, νούμερα» φώναζε μια ομάδα ανθρώπων έξω από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ. Η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε για μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης (12/09), ελάχιστα 24ωρα μετά την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος

Τέλος στα σενάρια που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα για το πολιτικό μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη φέρεται να βάζει ο ίδιος σηματοδοτώντας νέες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αποφάσισε να παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει την μάχη εντός αυτού θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία. Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι αναφορές, δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες ή και ώρες να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του.

«Ποιος έχει την ευθύνη ποινικά και διοικητικά;»

Σύμφωνα με στοχευμένη διαρροή από του περιβάλλοντος Κασσελάκη, ο στενός του συνεργάτης Μανώλης Καπνισάκης  τηλεφώνησε χθες (12/9) στην γραμματέα Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το εξής ερώτημα: «διοικητικά και ποινικά ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα;»

Δεν έλαβε απάντηση και κατόπιν στη Ράνια Σβίγκου τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης και της έθεσε ακριβώς το ίδιο ερώτημα.

Η κυρία Σβίγκου κατά τις ίδιες πηγές παρέπεμψε τον κ. Κασσελάκη στον διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Και τότε, ο κ. Μαυροκεφαλίδης στην ίδια ερώτηση φέρεται να του απάντησε ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο».

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να του έχει απαντήσει «πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;». Έκτοτε ο κ. Κασσελάκης δεν έχει αποκαλύψει τι προτίθεται να κάνει στο εξής αλλά αμέσως μετά, η κυρία Σβίγκου προχώρησε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ.

Κομματικές πληροφορίες: Ο κ. Μαυροκεφαλίδης απάντησε πως εκείνος φέρει την ευθύνη

Από την άλλη πλευρά, κομματικές πληροφορίες αναφέρουν, στη τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου ως υπεύθυνος για το κόμμα, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, με βάση και γνωματεύσεις που ζητήθηκαν από αρμόδια δικηγορικά γραφεία, ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα, στον απόηχο της έκπτωσης Κασσελάκη.

Συνεπώς, όταν κάλεσε στο τηλέφωνο σήμερα ο Στέφανος Κασαλάκης τον Διευθυντή του κόμματος και τον ρώτησε «ποιος έχει την ευθύνη;», ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να απάντησε «Εγώ».

ΣΥΡΙΖΑειδήσειςΠολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης