Πολιτική|12.09.2024 22:50

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αποδοκιμασίες σε πρωτοκλασάτα στελέχη στην Κουμουνδούρου - «Πουλημένοι»

Newsroom

Συνεχίστηκα οι αποδοκιμασίες και μετά τη λήξη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από μια μικρή μερίδα παρευρισκομένων.

Ειδικότερα, παρευρισκόμενοι έξω από τα γραφεία του στην πλατεία Κουμουνδούρου επιτέθηκαν φραστικά σε πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη όπως οι Φλαμπουράρης, Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης και Θεοχαρόπουλος καθώς έβγαιναν από τα γραφεία της Κουμουνδούρου.

«Πουλημένοι», «το βγάλατε το μεροκάματο», «καταστρέψατε τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε μια ομάδα ανθρώπων έξω από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο του orangepress:

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ίδια ομάδα είχε ξαναεπιτεθεί φραστικά στα στελέχη καθώς προσέρχονταν για την Πολιτική Γραμματεία: «Μάθατε στις καρεκλίτσες, συγχαρητήρια, ντροπή σας, νούμερα» φώναζε μια ομάδα ανθρώπων έξω από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ

Έκπτωτος ο Κασσελάκης - Επικυρώθηκε με ψήφους 17-1 η απόφαση

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης (12/9) ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία επικυρώθηκε η αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος με ψήφους 17 - 1. Συγκεκριμένα καταψήφισε η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ απούσα ήταν η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Ουσιαστικά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την περασμένη Κυριακή και μάλιστα με την ανακοίνωσή της εξέφρασε σαφή αποδοκιμασία προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

«H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΓ και προσθέτει:

«Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών. Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

ΣΥΡΙΖΑπρόταση μομφήςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης