Πολιτική|13.09.2024 10:46

«Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους»: Τι απάντησε ο Πολάκης για το αν είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός

Newsroom

«Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης στην ερώτηση για το εάν είναι έτοιμος να ηγηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει πρωθυπουργός στις εκλογές του 2027.

«Δεν με έσπρωξε κανείς - Βοσκός ήταν ο πατέρας μου» 

Όπως ανέφερε στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος «εγώ στη ζωή μου ό,τι έχω καταφέρει το έχω καταφέρει με το μυαλό και τα χέρια μου. Εμένα δεν με έσπρωξε κανένας. Ούτε γόνος ήμουν, βοσκός ήταν ο πατέρας μου, από μια οικογένεια των Σφακίων που από την δεκαετία του 50 και του 60 έβγαλε στα 7 παιδιά, τα 5 μορφωμένους.

Επειδή λένε διάφοροι πως ο Πολάκης δεν είναι αρχηγός, αρχηγός ήμουν παντού. Και στο πανεπιστήμιο και στο Κρατικό της Νίκαιας, και στον συνδικαλισμό και στον δήμο Σφακίων. Εγώ νιώθω πως πρέπει να βγω μπροστά και θεωρώ ότι με την εμπειρία που έχω αποκτήσει, με τις γνώσεις που έχω και τον τρόπο που έχω μπορώ να οδηγήσω τα πράγματα σε μια άλλη λύση για αυτή τη χώρα», είπε ακόμη, ενώ τόνισε πως «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φύγει, έχει κάτσει στη γωνία και περιμένει».

«Εγώ δεν θέλω να κερδίσουμε το κέντρο, θέλω να κερδίσουμε τους αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, το ΕΑΜ κινητοποίησε μεγάλα τμήματα δημοκρατικού λαϊκού κόσμου. Αυτά πρέπει να ξανακινητοποιηθούν. Αυτά έβγαλαν και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 36», κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑεκλογέςΠαύλος Πολάκηςειδήσεις τώρα