Πολιτική|13.09.2024 20:45

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα αβέβαιος ο αριθμός των υποψήφιων προέδρων - Οι περιπτώσεις Παππά, Φάμελλου και Τεμπονέρα

Newsroom

Στις  34 Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε εκλογές και μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος το ερώτημα παραμένει αναπάντηστο. Πόσοι και ποιοι θα είναι αυτοί που θα δηλώσουν «παρόντες» ως υποψήφιοι πρόεδροι; 

Η σίγουρη περίπτωση Κασσελάκη

Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τον Χρήστο Τσιγουρή, περιμένουμε τη Δευτέρα ή την Τρίτη τις ανακοινώσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη και αμέσως μετά την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα καθώς δεν θέλει να επισκιάσει την παρουσία στη ΔΕΘ, όπως ο ίδιος είπε. 

Είναι σαφές πλεόν πως ο κ. Κασσελάκης έχει αφήσει πίσω το σενάριο ίδρυσης νέου κόμματος και αυτή την ώρα ο ίδιος και όσοι σύμμαχοί έχουν παραμείνει πιστοί στο πρόσωπό του σχεδιάζουν την στρατηγική που θα ακολουθήσει για να κερδίσει πίσω αυτό που του στέρησε η «γραφειοκρατεία και η νομενκλατούρα» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Τα ερωτηματικά Παππά και Φάμελλου

Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο κύριος Νίκο Παππά, που δεν το έχει αποκλείσει αλλά δεν το συζητάει ακόμα καθώς έχει το βάρος να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Ούτε ο Σωκράτης Φάμελλος έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος. Ο κ. Φάμελλος ο οποίος δεν ήταν μέλος της ομάδας του 87 έχει ένα διακριτό ρόλο και αρκετοί περιγράφουν με καλά λόγια την πορεία του ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ υπάρχει το αγκάθι ότι πολλοί τον κατηγορούν ότι άργησε να μιλήσει.

Περιμένουμε τοποθέτηση Τεμπονέρα

Ο Διονύσης Τεμπονέρας είχε παραιτηθεί από την ΠΓ και την ΚΕ λίγο μετά τις ευρωεκλογές και έχει αποστασιοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα 24ωρα θα κάνει δημόσια τοποθέτηση όπου θα προτάσσει την ανάγκη της συνάντησης των δυνάμεων για ένα προοδευτικό μέτωπο».

Όσοι έχουν δηλώσεις «παρόντες»

Σίγουρη πάντως υποψηφιότητα είναι και ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε πει ότι θα δηλώσει το «παρών» από την πρώτη στιγμή για να διαδεχθεί τον Στέφανο Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Παρών για τον ΣΥΡΙΖΑ, την πατρίδα και την αριστερά» δήλωσε και ο Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. «Ναι, θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος για τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, έχει δηλώσει επίσης πως σκέφτεται πολύ σοβαρά να είναι υποψήφιος πριν την πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη.

Από την άλλη ο Δημήτρης Παπανώτας δήλωσε ότι σκέφτεται και αυτός να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα στην ερώτηση του δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού Talk 989, αν θα έβαζε υποψηφιότητα, απάντησε καταφατικά. 

ΣΥΡΙΖΑΣωκράτης Φάμελλοςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης