Πολιτική|16.09.2024 09:11

Παπαγεωργίου: Δεν υπάρχει κανένα κενό διοίκησης στον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν έχω δει αίτημα διαγραφής Κασσελάκη

Newsroom

«Δεν υπάρχει κανένα κενό διοίκησης» απαντά στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανίας Παπαγεωργίου, αναφερόμενος στην κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να άρει τις αρμοδιότητες που είχε εκχωρήσει στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, ως πρόεδρος.

«Δεν υπάρχει κανένα κενό διοίκησης»

Ερωτώμενος για το εάν αυτή η κίνηση Κασσελάκη δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Κατηγορηματικά όχι και δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να ήταν και αυτός ο σκοπός του να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Οποιοσδήποτε οργανισμός, οποιοδήποτε κόμμα συνεχίζει τη λειτουργία του ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή το κόμμα έχει και την διοίκησή του, την πολιτική αλλά και την διοικητική, που είναι τα όργανα.

«Δεν υπάρχει κανένα κενό διοίκησης και δεν μπορεί να υπάρξει κενό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια μετάβαση εξουσίας. Το ΑΦΜ, ο οργανισμός, συνεχίζει να λειτουργεί. Το ποιος έχει το δικαίωμα υπογραφής έχει να κάνει με το ποιο είναι το έγγραφο που πρέπει να υπογραφεί, γιατί δεν υπογράφουν όλοι σε όλα τα έγγραφα», επισήμανε.

Για την στάση του Κασσελάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε πως «αποδέχτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε εκλογή ή επανεκλογή αρχηγού και συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία χωρίς, όπως λέει, να θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα».

«Δεν έχω δει κανένα αίτημα για διαγραφή του Κασσελάκη»

Για το εάν τίθεται θέμα διαγραφής του από το κόμμα, ο κ. Παπαγεωργίου σχολίασε «όχι, δεν έχω δει κανένα αίτημα για διαγραφή. Η κυρία Νοτοπούλου έκανε μια δήλωση, λέει την άποψή της ευθέως, από κει και πέρα αν μια τέτοια διαδικασία ανοίξει σε μια στιγμή προεκλογική για τα εσωτερικά του κόμματος, συμπεραίνω πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή αλλά τα όργανα μπορούν να αποφασίσουν. Η διαδικασία για την διαγραφή μέλους ή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ είναι για όλους η ίδια. Εάν ακολουθηθεί κατά γράμμα θα γίνουν οι διαδικασίες που πρέπει και θα υπάρξει μια απόφαση – εισήγηση».

Για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ και πώς το «μπλόκο» Κασσελάκη στα οικονομικά του κόμματος επισκίασε την εμφάνιση Παππά, ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως «αποκλείεται το να θέλει ο συγκεκριμένος εξουσιοδοτών να προασπίσει την δική του υπόσταση. Είναι ένα πληρεξούσιο που έχει δοθεί συμβολαιογραφικά και πρέπει να ολοκληρωθεί μια διαδικασία».

«Δεν μπορεί ένα πολιτικό θέμα να μετατραπεί σε νομικό»

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θεωρεί πως ένα πολιτικό θέμα μετατρέπεται σε νομικό, καθώς κάποιοι προβλέπουν μέχρι και προσφυγή στα δικαστήρια, απάντησε «το φυσιολογικό είναι τα νομικά θέματα να μετατρέπονται σε πολιτικά. Ένα πολιτικό θέμα, από την στιγμή που έχει να κάνει με την διοικητική υπόσταση και τη συνέχεια ενός κόμματος, δεν μπορεί να μετατραπεί αυτό καθαυτό σε νομικό. Σε νομικό μετατρέπεται το ατομικό ζήτημα κάθε πολίτη που θέλει να διεκδικήσει είτε απέναντι σε έναν πολιτικό οργανισμό, είτε απέναντι στο δημόσιο, ή κάποιον συμπολίτη. Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή αυτή τη διάσταση».

ΣΥΡΙΖΑεκλογέςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης