Πολιτική|16.09.2024 18:12

Έρευνα της Aρχής Προστασίας Δεδομένων για τα προεκλογικά sms Δούκα: «Τα χτυπήματά τους μας δυναμώνουν» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων

Newsroom

Έρευνα για τη νομιμότητα των γραπτών μηνυμάτων που λαμβάνουν οι πολίτες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, από τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρη Δούκα έχει ξεκινήσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μάλιστα το ζήτημα των sms από τον δήμαρχο Αθηναίων σχολίασε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίο αποκάλυψε ότι έλαβε ένα από αυτά.

Η ανακοίνωση της Αρχής

Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από υποψήφιο αρχηγό πολιτικού κόμματος ενόψει εκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο Γεωργιάδης συνέκρινε την υπόθεση με αυτή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

«Ο κ. Χάρης Δούκας έχει παραβιάσει το νόμο προσωπικών δεδομένων. Πήρα κι εγώ στο κινητό μου μήνυμα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης την Παρασκευή, ενώ συνέκρινε την υπόθεση με αυτή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Τόνισε ότι είναι υπέρ της αλλαγής νομικού πλαισίου, δηλαδή να στέλνονται sms και e-mails «ελεύθερα σε προεκλογικές περιόδους», επισημαίνοντας και πάλι αναφερόμενος στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ότι «χάσαμε μια εκπληκτική ευρωβουλευτή για μια αστειότητα».

Η απάντηση Δούκα

«Εδώ και μέρες, ο κ. Πορτοσάλτε μετά και τη δημόσια προτροπή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη καλούσε επίμονα την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να ξεκινήσει έρευνα εναντίον μου για τα sms, με τα οποία πληροφορώ τους πολίτες για τις δράσεις μου.

Τελικά σήμερα εισακούστηκαν.

Να τους πληροφορήσω ότι στέλνω μηνύματα από το ίδιο μητρώο που στέλνουν και οι συνυποψήφιοί μου.

Όμως οι κ.κ. Πορτοσάλτε και Γεωργιάδης έχουν ως μοναδικό στόχο εμένα.

Ας γνωρίζουν ότι όσο τα χτυπήματά τους σε εμένα και τους συνεργάτες μου πληθαίνουν, τόσο περισσότερο μας δυναμώνουν. Η κοινωνία θα τους απαντήσει στις κάλπες, στις 6 Οκτώβρη».

ΠΑΣΟΚΆννα Μισέλ Ασημακοπούλουειδήσεις τώραΧάρης Δούκας