Πολιτική|16.09.2024 19:32

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη - Έχουν γίνει λάθη από τη μεριά Κασσελάκη

Newsroom

Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για  λάθη από την πλευρά Κασσελάκη αλλά και για μία «κεκτημένη ταχύτητα προαποφασισμένης διαφωνίας», από ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν έχει διαφορές καταγεγραμμένες στο χαρτί, σχεδόν με κανέναν ο Στέφανος Κασσελάκης. Τώρα ζούμε τα απόνερα ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος το 2023. Λέω ότι υπάρχει περιθώριο να ανακάμψουμε αρκεί να πατήσουμε σε κεκτημένα», επεσήμανε, μιλώντας στο MEGA.

O πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το κόμμα «έχει ένα προγραμματικό “οπλοστάσιο” που με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Αυτό το “οπλοστάσιο” δεν πρέπει μπαίνει στην άκρη».

«Με τον Κασσελάκη κάναμε μία πολιτική συμφωνία»

Ερωτηθείς αν ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης έκανε λάθη, απάντησε, «Όλοι έχουμε κάνει λάθη, που δεν επέτρεψαν σε αυτές τις προγραμματικές προτάσεις να βρει τη θέση που τους αρμόζει στον δημόσιο διάλογο. Έχουν γίνει λάθη από τη μεριά Κασσελάκη αλλά αισθάνθηκα πολλές φορές ότι υπάρχει μια κεκτημένη ταχύτητα προαποφασισμένης διαφωνίας».

Ο Νίκος Παππάς υπερασπίστηκε την επιλογή του να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών έναντι της Έφης Αχτσιόγλου. «Με το Στέφανο Κασσελάκη κάναμε μία πολιτική συμφωνία. Έχουμε δρόμο για να πραγματώσουμε όσα αυτή η συμφωνία προέβλεπε. Πρέπει να υπάρξει εξήγηση τι δεν πήγε καλά και δεν προχωρήσαμε ενωτικά αλλά υπήρξαν εντάσεις».

«Διαφώνησα με τη μομφή αλλά πρέπει να υπερασπιστώ το καταστατικό»

«Κανένας δεν έχει λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ διαφώνησα με τη μομφή αλλά θα πρέπει να υπερασπιστώ το καταστατικό μας ότι όλα έγιναν όπως προβλέπονται. Το καταστατικό αριστερού κόμματος δε μπορεί να προβλέπει ότι η εξουσία είναι μη ελεγκτή. Υπάρχει όργανο που κατά τη διάρκεια της θητείας του (προέδρου) τον ελέγχει. Η πορεία δεν έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα» συνέχισε.

Για το ενδεχόμενο να διαγραφεί ο Στέφανος Κασσελάκης ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Όποιος νομίζει ότι τέτοια ζητήματα μπορούν να λυθούν με πειθαρχικά μέτρα, κάνει λάθος».

Τέλος, προσπάθησε να κλείσει τη συζήτησή για το αν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, λέγοντας «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία κουβέντα. Υπηρετώ ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας».

ΣΥΡΙΖΑΝίκος Παππάςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης