Πολιτική|17.09.2024 12:00

Νοτοπούλου για bullying: «Υπάρχουν μηνύματα και ζητώ συναίνεση από τον Κασσελάκη για δημοσιοποίηση»

Newsroom

Για την καταγγελία της για bullying από τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, μίλησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία τόνισε ότι οι επιθετικές του συμπεριφορές του είναι γνωστές ενώ είπε πως υπάρχουν μηνύματα αυτής της συμπεριφοράς.

«Καλώ τον Κασσελάκη να δώσει συναίνεση για δημοσιοποίηση»

Συγκεκριμένα είπε: «Χθες έκανα και μια ανάρτηση σχετικά με την στοχοποίηση τη δική μου και πολλών άλλων στελεχών που κυριαρχεί στο διαδίκτυο από υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη, είτε από επώνυμους, είτε από ανώνυμα τρολ, η οποία δεν αντιστοιχεί όχι μόνο στις αρχές και τις αξίες της αριστεράς αλλά και του δημοκρατικού διαλόγου. Νομίζω ότι οι αυταρχικές συμπεριφορές του κ. Κασσελάκη, είναι γνωστές και στο ευρύ κοινό. Όλοι παρακολουθήσατε την τοποθέτησή του στο συνέδριο στις κεντρικές επιτροπές όταν μας "έδειχνε" με το δάχτυλο. Γνωρίζεται καταγγελίες, βγήκανε και άλλες στο φως της δημοσιότητας. Δεν είπα κάτι καινούριο. Το καινούριο αν θέλετε ότι πράγματι υπάρχουν και μηνύματα αυτής της συμπεριφοράς. Για μένα όμως το σημαντικό είναι να υπερασπιστούμε και την δυνατότητα των πολιτικών στελεχών αλλά και κάθε ανθρώπου, να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, μακριά από φόβο που προκαλούν αυτές οι εξουσιαστικές συμπεριφορές».

Και συνέχισε: «Ο κ. Κασσελάκης γνωρίζει ότι είπα είναι απολύτως αληθές, διαφορετικά μπορεί να το διαψεύσει. Τον καλώ να δώσει και συναίνεση προς δημοσιοποίηση όλων όσων έχουν ειπωθεί. Ο κ. Κασσελάκης μονίμως στοχοποιεί πρόσωπα. Οι εξουσιαστικές και επιθετικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση σε κανένα κόμμα, προσωπικά δεν τις έχω ανεχτεί, όπως και πολλά στελέχη το ίδιο. Αυτές οι συμπεριφορές έχουν καταγγελθεί στα όργανα του κόμματος, στην πολιτική γραμματεία και στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».

Θα επαναφέρω το θέμα παραπομπής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Η ίδια σε ερώτηση για το αν φοβήθηκε από τον κ. Κασσελάκη και πως το βίωσε είπε: «Δεν έχω φοβηθεί χρυσαυγίτες όταν ήμουνα στους δρόμους από την αρχή της ενήλικης ζωής μου, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα. Δεν έχω φοβηθεί ακροδεξιές συμπεριφορές ή συστημικές επιθέσεις. Το ότι έρχονται να αναπαράξουν είτε επιθετικό, είτε ρατσιστικό λόγο ανώνυμα τρολ του διαδικτύου ποσώς με αφορά ή με φοβίζει».

Και πρόσθεσε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης ανήκει στο παρελθόν, όλη αυτή η παρένθεση. Θα επαναφέρω το θέμα της παραπομπής του στην επιτροπή δεοντολογίας, το έχω ήδη καταθέσει και θα αποφασίσει η πλειοψηφία».

ΣΥΡΙΖΑbullyingΚατερίνα Νοτοπούλουειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης