Πολιτική|17.09.2024 20:58

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτο συνέδριο στις 1 έως 3 Νοέμβρη – Χωρίς αποφάσεις για τα κριτήρια στους υποψήφιους προέδρους

Newsroom

Έκτακτο συνέδριο την περίοδο 1 έως 3 Νοεμβρίου εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, κατά πληροφορίες υπάρχει η εισήγηση για τη διεξαγωγή εκλογών για πρόεδρο του κόμματος στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου.

Στο βαθμό του που το συνέδριο θα είναι έκτακτο, θα γίνει εκλογή νέων συνέδρων.

Συζήτηση για τις προϋποθέσεις, χωρίς όμως αποφάσεις

Κατά τις ίδιες πηγές, κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και η πρόταση των «87» – που διευρύνθηκαν σε «100»- για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ο οποιοσδήποτε υποψήφιος πρόεδρος έγινε συζήτηση, αλλά δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

Κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τονίστηκε πως ανάμεσα στα κριτήρια που πρέπει να οριστούν είναι, εκτός από το Πόθεν Έσχες, η διερεύνηση τυχόν τεράστιων οφειλών σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Ένα άλλο κριτήριο είναι ο υποψήφιος να διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκε για σήμερα και θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη, όπου και θα οριστικοποιηθεί το κείμενο εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή. Αντικείμενο της τελικής εισήγησης είναι και η συλλογή των υπογραφών και η ημερομηνία κατάθεσής τους από τους υποψηφίους.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη εκλογή απαιτούνταν 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής για να θέσει κανείς υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Οι υπογραφές στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής συμψηφίζονται με των βουλευτών. Μπορεί όμως να υπάρξει και διεύρυνση των κριτηρίων για την κατάθεση υποψηφιότητας με υπογραφές από στελέχη των νομαρχιακών ή των κομματικών μελών.

ΣΥΡΙΖΑπόθεν έσχεςΠολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης