Πολιτική|18.09.2024 06:50

ΠΑΣΟΚ: Debate με… non paper πριν την πραγματική τηλεμαχία – Φούντωσε η κόντρα Ανδρουλάκη με Δούκα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το debate φούντωσε την κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα, με τους δύο υποψηφίους να… ανταλλάσσουν non paper, διότι διαφωνούν με τη διαδικασία.

Ειδικότερα, η πλευρά Ανδρουλάκη κατέθεσε την πρόταση να δίνεται η δυνατότητα για έναν δίλεπτο απευθείας αδιαμεσολάβητο διάλογο, αλλά συνάντησε απέναντί της, την διαφωνία των υπόλοιπων υποψηφίων και κυρίως του Χάρη Δούκα.

«Θα μετατρέψουν την προσπάθεια συζήτησης σε χάος και μάλιστα ετεροχρονισμένο», υποστήριξε σε non paper ο δήμαρχος Αθηναίων, με την πλευρά Ανδρουλάκη να επιμένει ότι «η  απευθείας ανταλλαγή απόψεων αναμφίβολα θα αναβαθμίσει την εσωκομματική διαδικασία, θα ενισχύσει το ενδιαφέρον των πολιτών, θα είναι κέρδος για την παράταξη και η έως τώρα δημόσια παρουσία όλων των υποψηφίων εγγυάται έναν ευπρεπή και δημιουργικό διάλογο».

Να σημειωθεί ότι η πλευρά Δούκα ζήτησε τον ορισμό 5 θεματικών ενοτήτων που αφορούν την οικονομία και το κοινωνικό κράτος, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, τις σύγχρονες προκλήσεις (κλιματική κρίση), το κράτος και τους θεσμούς και τελικά συμφωνήθηκε να γίνουν έξι οι θεματικές.  Αλλά συνάντησε τη διαφωνία του εκπροσώπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ  με το μοντέλο ντιμπέιτ, το οποίο η ΕΡΤ παρουσίασε πρώτη φορά πέρσι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, «με απευθείας διάλογο μεταξύ των υποψηφίων και κανόνες, που εξασφαλίζουν ίσο χρόνο για όλους», όπως υπογράμμιζαν συνεργάτες του κ. Δούκα.

«Καταθέσαμε την πρόταση για τη δυνατότητα δίλεπτου απευθείας διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων στα πρότυπα των debate, που όλοι έχουμε παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον να διοργανώνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις προκριματικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πλευρά του κ. Δούκα χαρακτηρίζει «χάος», ό,τι συμβαίνει με επιτυχία σε debate σε όλον τον κόσμο. Κατανοούμε τη σκοπιμότητα δημιουργίας τεχνητής πόλωσης, αλλά σε ό,τι μας αφορά δεν θα ακολουθήσουμε», ανταπάντησε η πλευρά Δούκα.

Αισιοδοξία για συμφωνία

Συνεπώς, οι συζητήσεις έπεσαν χθες στο κενό και αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα προκειμένου να βρεθεί κοινή γραμμή. Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι εύκολα ή δύσκολα θα συμφωνηθεί η διαδικασία, έτσι ώστε πλέον «να περάσουμε στην ουσία». Είναι προφανές, πάντως, ότι όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να προβάλλουν τα δυνατά τους σημεία και ταυτόχρονα να αποφύγουν τις κακοτοπιές, που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας.

Την ίδια ώρα, που ακόμα το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει για το debate ο Παύλος Γερουλάνος χθες επανήλθε στην ανάγκη ο Πρόεδρος του κόμματος να είναι και βουλευτής. «Τώρα, που θέλουμε να κοιτάξουμε τη Νέα Δημοκρατία στα μάτια και να διεκδικήσουμε την εξουσία, ΠΑΣΟΚ χωρίς τον νέο πρόεδρό του στη Βουλή, θα είναι δώρο για τον κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚειδήσειςdebateειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκας