Πολιτική|18.09.2024 09:53

Αχτσιόγλου στο OPEN: Ο Πολάκης πέρσι έκανε τη «βρώμικη» δουλειά για τον Κασσελάκη

Newsroom

«Η Νέα Αριστερά κάνει αντιπολίτευση. Κάνει επίμονη, μεθοδική, μαχητική, αριστερή αντιπολίτευση, καθημερινά», τόνισε, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος η βουλευτής Έφη Αχτσιόγλου, ενώ σχολίασε και την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως αυτά που συμβαίνουν είναι ο «απόλυτος εκφυλισμός και απαξίωση».

Αρχικά, για το εάν αυτή η εικόνα στην αξιωματική αντιπολίτευση ευνοεί την άνοδο της ακροδεξιάς η κυρία Αχτσιόγλου απάντησε:

«Το γεγονός πως δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση στον τόπο εδώ και ένα χρόνο δημιουργεί κενό που αργά ή γρήγορα θα καλυφτεί. Είναι αυτό που είχε καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015, η κοινωνική οργή είχε εκφραστεί με ένα τρόπο δημιουργικό και δημοκρατικό μέσω ενός κόμματος της Αριστεράς. Εάν δεν υπάρχει αυτός ο τρόπος έκφρασης, τότε μπορεί να εκφραστεί από την άλλη πλευρά. Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει». 

«Απαξιώνεται ο χώρος της Αριστεράς με αυτά που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Αυτό που συμβαίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση τον τελευταίο έναν χρόνο είναι ο απόλυτος εκφυλισμός και απαξίωση και το μεγαλύτερο κακό δεν είναι η απαξίωση ενός κόμματος μόνο, αλλά απαξιώνεται συνολικά όλος ο χώρος και ξαναγράφεται και η ιστορία του χώρου αναδρομικά. Για αυτό και η ευθύνη τους είναι μεγάλη. Εδώ και έναν χρόνο δεν υπάρχει αντιπολίτευση στον τόπο, δηλαδή δεν πιέζεται ο κ. Μητσοτάκης για να δώσει εξηγήσεις, να αλλάξει πολιτική».

«Εμείς πήραμε μια απόφαση ευθύνης τότε, πολύ δύσκολη γιατί είχαμε αφιερώσει και τα χρόνια της ζωής μας στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώθηκε πλήρως η διάγνωση που είχαμε κάνει στην κατάσταση, διότι αυτή η ιστορία αυτή δεν έχει σχέση με το κόμμα, όπως το γνωρίζαμε», ενώ τόνισε πως ενώ δεν φταίει για όλα ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά «η ηγεσία δίνει τον τόνο για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα».

Η βουλευτής συνέχισε λέγοντας πως «υποστηρίζονταν πρακτικές ως προς την στοχοποίηση ανθρώπων, κατηγορίες και χυδαιότητες περί εσωτερικών εχθρών, όλα αυτά είχαν ξεκινήσει από πέρυσι το καλοκαίρι. Δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν τα είδε ή δεν τα έβλεπε. Τα fake news, τις τραμπικές μεθόδους. Υπάρχουν ιστορικές ευθύνες για αυτό».

«Η Νέα Αριστερά κάνει επίμονη, μαχητική και αριστερή αντιπολίτευση»

«Η Νέα Αριστερά κάνει αντιπολίτευση. Κάνει επίμονη, μεθοδική, μαχητική, αριστερή αντιπολίτευση, καθημερινά. Στη Βουλή, ερωτήσεις, τοποθετήσεις, σκληρές αντιπαραθέσεις στα νομοσχέδια. Δημοσκοπικά είμαστε χαμηλά αλλά νομίζω πως είναι μια προσπάθεια που μόλις ξεκίνησε, θέλει χρόνο να στηθεί, θέλει χρόνο να καταφέρουμε να πείσουμε και τους πολίτες και να συνδεθούμε μαζί τους. Χρειάζεται δουλειά», συνέχισε.

Ερωτώμενη για το γεγονός πως δεν έμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει την προεδρία, απάντησε πως «να είχα μείνει να έκανα τι; Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για έναν χρόνο; Για αυτό είμαι πολιτικός; Για να μένω σε ένα κόμμα που δεν πιστεύω, με μια ηγεσία που δεν μπορώ να την δικαιολογήσω, με θέσεις που δεν μπορώ να τις υποστηρίξω στο δημόσιο διάλογο; Να έρχομαι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να λέω τι; Ότι είναι λογικές αυτές οι θέσεις; Είναι λογικό να λέει για πέμπτη φάλαγγα μέσα στο κόμμα; Εγώ δεν μπορώ και δεν θεωρώ πως ένας πολιτικός πρέπει να μένει σε ένα κόμμα που δεν συμφωνεί μόνο και μόνο για να περιμένει στη γωνία για να κάνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

«Αυτά με τις κουκούλες, ο Κασσελάκης τα λέει από την αρχή» 

Επισήμανε πως «στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να αντιλήφθηκαν το χάσμα που τους χωρίζει αργότερα. Φέρουν όμως και αυτοί τις ευθύνες τους γιατί τα φαινόμενα αυτά δεν εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες. Στην πρώτη κεντρική επιτροπή ως εκλεγμένος πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης μίλησε για πέμπτη φάλαγγα. Αυτά με τις κουκούλες δεν τα λέει τώρα, τα λέει από την αρχή. Έλεγε πως εγώ ήμουν υπονομεύτρια και ότι το φως νίκησε το σκοτάδι, ότι εγώ ήμουν το σκοτάδι».

«Ο Πολάκης έκανε την βρώμικη δουλειά για τον Κασσελάκη»

Για την στάση του Παύλου Πολάκη επισήμανε πως: «Κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Ξαναγράφει τα πράγματα. Πέρυσι το καλοκαίρι δεν είπε πως εγώ δεν θέλω την υποψήφια αυτή γιατί δεν θα αναβαπτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέρυσι, εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση εναντίον μου, με ακραία συκοφαντία, ο ίδιος χωρίς να κατεβαίνει υποψήφιος, μπαίνοντας πίσω από την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη και κάνοντας έναν άγριο, βρώμικο πόλεμο εναντίον μου. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το ‘δεν έβλεπα προοπτική σε αυτήν την υποψηφιότητα’ που λέει τώρα. Έκανε την βρώμικη δουλειά του Κασσελάκη, χωρίς ο ίδιος να κατεβαίνει υποψήφιος».

«Αυτά τα ζητήματα περί κλοπής να τελειώνουν εδώ, εμείς υπηρετούμε σιγά σιγά αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε, η αναφορά μας είναι στον λαό και στη λαϊκή βούληση», είπε επίσης για τις κατηγορίες περί «κλεμμένες έδρες».

«Ως προς τις δυνατότητες συνεργασιών, στον πολιτικό διάλογο είμαστε απολύτως ανοιχτοί. Συνεργασίες πάντα μέσα από πολιτικό περιεχόμενο, πάντα στο πλαίσιο ενός προγράμματος. Εμείς έχουμε ένα πλαίσιο που αφορά τις βασικές αρχές, τις προγραμματικές αρχές και θέσεις. Εκεί μπορεί να γίνει συζήτηση και συμπράξεις. Κοινοβουλευτικά το έχουμε επιχειρήσει και είμαστε ανοιχτοί σε αυτό. Όχι όμως με πρόσωπα που καταφέρθηκαν χυδαία εναντίον μας».

Ερωτώμενη εάν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευπρόσδεκτα στη Νέα Αριστερά, η κυρία Αχτσιόγλου απάντησε: «δεν είναι το κριτήριο αν διαφωνεί κάποιος με τον Κασσελάκη. Το κριτήριο είναι ποιοι είναι το πολιτικό πλαίσιο που λειτουργείς, ποιες αρχές ασπάζεσαι, ποια είναι τα πρωτάγματα που θέτεις μπροστά σου».

Για την επίθεση που καταγγέλλει η Κατερίνα Νοτοπούλου πως δέχτηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη, σχολίασε «εδώ και έναν χρόνο έγινε τακτική του κόμματος να υπάρχουν χυδαίες επιθέσεις, οργανωμένες, κεντρικά. Και λέω οργανωμένες κεντρικά γιατί έχουν κοινή στόχευση, κοινά επιχειρήματα και κοινή αυξομείωση της έντασης. Δίνεται αυτή η κατεύθυνση από τα κεντρικά, ακολουθείται από έναν στρατό στα social media».

«Πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε μεσσίες - Δεν μιλάω με τον Τσίπρα»

Ερωτώμενη εάν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα μπορούν να συνενωθούν προοδευτικές δυνάμεις για να υπάρξει ένα πολιτικό σύνολο απέναντι στην κυβέρνηση, απάντησε: «Πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε μεσσίες, γιατί είδαμε πού μας οδήγησε αυτή η λογική και να επικεντρωθούμε στο πολιτικό πρόγραμμα και τις θέσεις. Και αν επικεντρωθούμε σε αυτό και το βάλουμε κάτω και δούμε πού υπάρχουν συγκλίσεις μεταξύ των χώρων της σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστεράς, να βάλουμε αυτά στο επίκεντρο για να μπορέσουμε να κάνουμε μια σοβαρή αντιπολίτευση και να δώσουμε και μια προοπτική διακυβέρνησης στον τόπο».

Για το εάν ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνες, απάντησε πως «αυτό που μπορώ να πω είναι πως με τον τρόπο που στάθηκε το περσινό καλοκαίρι, με τη σιωπή του δηλαδή, ουσιαστικά εξυπηρέτησε τις επιδιώξεις του κ. Κασσελάκη. Στη συνέχεια όμως ο ίδιος βρέθηκε στο στόχαστρο των ίδιων επιθέσεων».

Ακόμη, είπε πως «δεν είμαστε σε επικοινωνία, δεν έχουμε ξαναμιλήσει. Είμαστε εξάλλου και σε άλλα κόμματα».

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΠαύλος ΠολάκηςΈφη Αχτσιόγλουειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΝέα αριστερά