Πολιτική|16.04.2019 13:04

ΚΙΝΑΛ: Φουντώνει ο προεκλογικός πυρετός

Φώφη Γιωτάκη

Η ίδια η Φώφη Γεννηµατά αλλά και κορυφαία στελέχη του κόµµατος αναλαµβάνουν για το διάστηµα των 40 ηµερών που αποµένει µέχρι τις ευρωεκλογές να συναντήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα σε κάθε εκλογική περιφέρεια, ικανά να µεταδώσουν στην κοινωνική βάση του ΚΙΝΑΛ τα κεντρικά µηνύµατα.

Πρόκειται για οργανωµένα µέλη και στελέχη που δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα στους επαγγελµατικούς χώρους τους, σε συνδικαλιστικές και αυτοδιοικητικές παρατάξεις, καθώς και σε επιστηµονικούς και κοινωνικούς φορείς. Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιµά ότι οι περιοδείες κεντρικών στελεχών σε όλη την Ελλάδα µπορεί να λειτουργήσουν συσπειρωτικά, ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας, όπου παρατηρείται µείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ µετά τη Συµφωνία των Πρεσπών. Το «σήµα» πάντως της κυρίας Γεννηµατά προς τα στελέχη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, που θα επωµιστούν έτσι κι αλλιώς ρόλους ευθύνης, είναι να αναδειχθεί η αντιπαράθεση και µε τον ΣΥΡΙΖΑ και µε τη Νέα ∆ηµοκρατία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται ήδη και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα αποκτήσουν -ίσως και πριν από το Πάσχα- ιδιαίτερη στήριξη για την προεκλογική µάχη τους από κλιµάκια της Χαριλάου Τρικούπη, που θα περιοδεύουν µαζί τους στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα. Θα προηγηθεί η πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγµένης Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, το προσεχές Σάββατο. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πριν αναχωρήσει για την προγραµµατισµένη περιοδεία της στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο θα ζητήσει µε την οµιλία της προς τα στελέχη της ΚΕ να δώσουν µε όρους ενότητας και αισιοδοξίας τη µάχη των ευρωεκλογών, «ώστε το ΚΙΝΑΛ να αποτελέσει τη θετική έκπληξη της 26ης Μάη». Ενα διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές άλλωστε -όπως εξήγησε στο «Εθνος της Κυριακής» και ο Νίκος Ανδρουλάκης- θα φέρει το ΚΙΝΑΛ πολύ πιο κοντά στον στόχο της τρίτης διερευνητικής εντολής µετά τις εθνικές εκλογές.

Οσον αφορά στην εκλογική διαδικασία του Σαββάτου, επιδίωξη της Χαριλάου Τρικούπη παραµένει η εκλογή του Μανώλη Χριστοδουλάκη στη θέση του γραµµατέα, ο οποίος θα είναι, όπως φαίνεται µέχρι τώρα, ο µοναδικός υποψήφιος για τη θέση. Οι ζυµώσεις, ωστόσο, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αφορούν τις διεργασίες για την ανάδειξη Πολιτικού Συµβουλίου. Προσπάθεια των διαφόρων τάσεων είναι να προταθεί ένα ψηφοδέλτιο µε 21 υποψηφίους κοινής αποδοχής. Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι σχετικές πρωτοβουλίες φαίνεται πως αποδίδουν και οι όποιες εκκρεµότητες θα καταβληθεί προσπάθεια να αρθούν µε τηλεφωνικές επικοινωνίες της κυρίας Γεννηµατά µε τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γιώργο Παπανδρέου κ.ά.

Οι υποψηφιότητες

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόµµατος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Καµίνης, θα είναι υποψήφιοι για το Πολιτικό Συµβούλιο, εκτός αν επικρατήσει τελικά η άποψη να εκπροσωπηθούν στο όργανο από άλλα στελέχη. Υποψήφιοι ακούγεται ότι θα είναι και οι Κ. Σκανδαλίδης, Π. Χρηστίδης, Μ. Οθωνας, Χρ. Πολυζωγόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας, Α. Λοβέρδος, Γ. Μανιάτης, Θ. Μαργαρίτης, Α. Σπυρόπουλος, Στ. Ξεκαλάκης, Φ. Σαχινίδης, Μ. Καρχιµάκης, Γ. Φραγκίδης, Στ. Παραστατίδης, Γ. Μεϊµάρογλου, Γ. Μπουλµπασάκος, οι κυρίες Τόνια Αντωνίου, Κατερίνα Μπατζελή, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φωτεινή και Ελενα Αναστασίου, Εύα Καϊλή, Εφη Χαλάτση κ.ά.

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ