Πολιτική|20.09.2024 15:12

Βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η Ακρίτα - Δεν το δέχθηκε ο Παππάς

Newsroom

Η Έλενα Ακρίτα παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Νίκος Παππάς δεν το δέχθηκε, όπως γνωστοποίησε η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η ανάρτηση της Ακρίτα

Παρά το γεγονός ότι ζήτησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος.

Ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή.

Ετσι προχωρώ στη ζωή. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου.

 

Η ανάρτηση με φόντο την πισίνα και το σχόλιο που προκάλεσε κριτική

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα με την οποία σχολίασε την τελευταία δημοσκόπηση του OPEN και το σχόλιό της περί «του γιου της πλύστρας», το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Ακρίτα είχε αναρτήσει φωτογραφία με την οποία σχολίασε την δημοσκόπηση, ενώ στο φόντο φαινόταν η πισίνα της. Η ίδια η Έλενα Ακρίτα, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει για το «φόντο» καθώς τα σχόλια των ακολούθων της και άλλων χρηστών «έπεφταν βροχή».

«Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία» έγραψε η Έλενα Ακρίτα, με το σχόλιό της να πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις.

 

Και η Ζανέτ Τσίπρα κατά της Έλενας Ακρίτα

Η Ζανέτ Τσίπρα με ανάρτησή της στο facebook έγραψε σχολιάζοντας προφανώς την εσωτερική πισίνα στο σπίτι της Έλενας Ακρίτα: «Επίσης η πισίνα ήταν δηλωμένη από το 1985 ως βόθρος όμως (σηπτική δεξαμενή) για να ξέρουμε τι λέμε… και όχι ως κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα). Γιατί θα μας τρελάνει στο τέλος…»

Η Έλενα Ακρίτα στη συνέχεια απάντησε:

«Η Ζανέτ Τσίπρα – η κυρία που αποκαλεί «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη – μού επιτέθηκε με …περισσό ενθουσιασμό. Τη γνώρισα πέρσι στο Σύνταγμα όταν ήρθε και μου συστήθηκε:

– Είμαι η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, μου είπε.

Σκέψου όλη η διαδρομή σου σε αυτή τη ζωή να συνοψίζεται σε μία ιδιότητα: “Αδελφή Τσίπρα”.

Την κατανοώ».

παραίτησηΈλενα ΑκρίταΣΥΡΙΖΑΝίκος Παππάς