Πολιτική|20.09.2024 20:55

Θρασκιά στο OPEN: Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται σε ιστορική στιγμή, παίζεται η ύπαρξή του - Να αναδειχθεί ένας ηγέτης που θα ενώσει

Newsroom

«Για μένα είναι σημαντικό σε αυτή την ιστορική στιγμή που εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, να αναδειχθεί αυτή τη στιγμή ένας ηγέτης, ο οποίος θα μπορέσει να ενώσει και όχι να διχάσει» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Θρασκιά σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του OPEN.

Όπως είπε η κυρία Θρασκιά «το να πάμε σε μια Κεντρική Επιτροπή και μετά σε μια εκλογική διαδικασία απλά για να επιλέξουμε πως θα διαιρεθούμε, δεν με αφορά και δεν αφορά κανέναν. Θα έχω στραμμένα τα μάτια μου και τα αυτιά σε εκείνον που αυτό που θα εκπέμψει θα είναι ενότητα και που θα ακούσει από τη μια τα χιλιάδες μέλη αλλά και τους άλλους που έχουν αγωνία και αμφιβολία για το τι έγινε τους προηγούμενες μήνες. Ψάχνω για ενωτικές φωνές».

«Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»

Ερωτώμενη για το αν επιλέγει κάποιον υποψήφιο είπε: «Δεν θέλω να δω με ποιον τρόπο θα διαιρεθεί εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, και ούτε θέλω αυτή τη στιγμή ειδικά πριν από την αυριανή μέρα να σταθώ στη μία ή την άλλη πλευρά και να πετάξω πέτρες στους συντρόφους μου. Γιατί τις πέτρες αυτές που παίρνουν για το πετροπόλεμο που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ τις παίρνουμε από το οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα που εξέφρασε την ελπίδα και την κυβερνητική προοπτική του προοδευτικού κόσμου στην Ελλάδα. Επιτρέψτε μου να μην διαλέξω κάποιο στρατόπεδο».

«Έχω συνεργαστεί άριστα και με τον Στέφανο Κασσελάκη και με τον Σωκράτη Φάμελλο», είπε ενώ πρόσθεσε πως «πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που είναι ιστορικές και παίζεται κυριολεκτικά η ύπαρξη και η ουσία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα μπορούσε ο Κασσελάκης να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές»

Όσο για αυτούς που μιλούν για πραξικόπημα η κυρία Θρασκιά ανέφερε ότι «δεν θέλει να πολώσει κι άλλο το κλίμα» και ότι «η ΚΕ είναι ένα συλλογικό όργανο που το σεβόμαστε όλοι, και πρώτα απ' όλα την σεβάστηκε ο ίδιος ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης εφόσον δεν είναι πια πρόεδρος». 

Ράνια ΘρασκιάΠαύλος Πολάκηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΣωκράτης Φάμελλος