Πολιτική|21.09.2024 13:10

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά από Παππά σε Κασσελάκη για τα περί «πραξικοπήματος» - Αποδοκιμάστηκε η Τζάκρη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών,  με την πλειοψηφική εισήγηση από την Π.Γ. να προβλέπει τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου το διάστημα 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή του νέου επικεφαλής στις 24 Νοεμβρίου και -αν χρειαστεί- την 1η Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς πρότεινε το έκτακτο συνέδριο να ασχοληθεί και με το καταστατικό του κόμματος, ενώ έβαλε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών του για τις αναφορές περί πραξικοπήματος.

Ένταση σημειώθηκε και όταν η στενή συνεργάτιδα του κ. Κασσελάκη Θεοδώρα Τζάκρη γνωστοποίησε και στην ΚΕ ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του Γιάννη Ραγκούση, γεγονός που προκάλεσε αποδοκιμασίες από μέλη της ΚΕ.

Η τοποθέτηση του Νίκου Παππά

Ο Νίκος Παππάς κάλεσε στην τοποθέτησή του την ΚΕ να επιλέξει ένα χρονοδιάγραμμα και μια μέθοδο που «ακουμπά στα κοινά κεκτημένα και μας θυμίζει γιατί είμαστε μαζί σε αυτή την αίθουσα. Και να θυμίσει στον κόσμο γιατί στρατεύτηκε σε αυτή την προσπάθεια. Έξω από απολυτότητες».

«Τα μέλη της Επιτροπής Καταστατικού, έμπειροι σύντροφοι και συντρόφισσες, έκαναν δουλειά με πάρα πολύ κόπο. Και έφεραν μια συνθετική πρόταση. Παρά τη διαφορετική επιλογή που κάνουν για το προσώπου του επόμενου προέδρου, ομονόησαν στις αναγκαίες αλλαγές. Το κόμμα θα συνεχίσει να έχει Νομαρχιακές Επιτροπές, θα οργανώσει τις περιφέρειακες του οργανώσεις, θα έχει εκλεγμένο οργανωτικό γραφείο. Θα την πετάξουμε αυτή τη δουλειά; Όχι, πρέπει να τη συζητήσουμε με τη βάση. Αυτή η δουλειά είναι η συνέχιση της προσπάθειας για τον μετασχηματισμό του κόμματος, που ξεκίνησε το 2022 καθυστερημένα, τότε που αποφασίσαμε να εκλέγονται ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή από τη βάση», ανέφερε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Πρέπει να σκεφτούμε αν η νέα ηγεσία μπορεί να έχει λευκή επιταγή για το καταστατικό που θα προτείνει μετά. Αν θα μπορεί να ερμηνεύσει την εντολή ως επιταγή να φέρει τις δικές της προτάσεις για το καταστατικό. Οταν δεν θα έχει δεσμευτεί στο καταστατικό».

Πυρά σε Κασσελάκη

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη κατηγορώντας τον για τις αναφορές περί «πραξικοπήματος». «Οι ηγεσίες στην αριστερά εκλέγονται όχι για να μην λογοδοτούν αλλά για να υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις. Όλες οι εξουσίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ελεγκτέες και ανακλητές. Ακούω κουβέντες περί πραξικοπήματος, διαβάζω αθλιότητες περί χούντας. Το καταστατικό δεν προβλέπει πραξικοπήματα. Προβλέπει ότι οι ηγεσίες είναι ελεγκτέες και ανακλητές. Δεν μπορεί να ακούγονται τέτοιες κουβέντες για την εσωτερική μας λειτουργία. Είναι πολύ βαριά η λέξη "χούντα" και η λέξη "πραξικόπημα". Εδώ υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες, που επί χούντας υπέφεραν. Εκτός και όσοι θεωρούν ότι έχει συντελεστεί πραξικόπημα, θα φέρουν και την πρόταση να αφαιρεθεί από το καταστατικό η ανάκληση».

Αναφερόμενος στην πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Στη ΔΕΘ είχαμε μια συνεκτική παρουσία με προτάσεις. Εχθές προαναγγείλαμε την κατάθεση τροπολογίας για την προστασία της κατοικίας και των δανειοληπτών. Θα ήμασταν πάρα πολύ περισσότερο παραγωγικοί αν δίναμε σε αυτά τον χώρο που θα έπρεπε στον δημόσιο διάλογο. -Οφείλουμε να αντισταθούμε στην επιχείρηση του ιστορικού αναθεωρητισμού του κ. Μητσοτάκη».

Η εισήγηση Τζάκρη για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη, εκπροσωπόντας την πλευρά Κασσελάκη, πρότεινε να επισπευτούν οι διαδικασίες, με το έκτακτο συνέδριο να διεξάγεται στις 5-6 Οκτωμβρίου και τις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και και Κεντρικής Επιτροπής στη 3 Νοεμβρίου.

Η βουλεύτρια Πέλλας επιτέθηκε στους 87, κάνοντας λόγο για διάσταση βάσης και κορυφής με γραφειοκρατικά χαρακτηριστικά. «Αν δηλαδή τα πράγματα έχουν όπως φαίνονται, τότε πρόκειται για μια κρίση διάστασης βάσης και κορυφής, με χαρακτηριστικά γραφειοκρατικής παρέκκλισης που έχει έναν ρετρό χαρακτήρα, δεδομένου ότι αντιγράφει συμπεριφορές και ήθη των κομμουνιστικών κομμάτων του 20ουαιώνα», είπε χαρκατηριστικά.

Το δίκιο το έχουν οι ανιδιοτελείς και όχι οι επαγγελματίες 

«Η συνεδρίαση μας διεξάγεται στην σκιά πρωτοφανών για το κόμμα μας γεγονότων. Βλέπουμε βαθιές διαιρέσεις να ξεπηδούν στην βάση, στις Οργανώσεις Μελών, στις Νομαρχιακές Επιτροπές και να φτάνουν μέχρι την ΚΕ και την ΠΓ. Ο καθένας αντιλαμβάνεται εύκολα πως ό,τι πλειοψηφεί στην βάση, μειοψηφεί στην κορυφή και τούμπαλιν. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Το δίκιο το έχουν συνήθως οι πολλοί κι όχι οι λίγοι, το δίκιο το έχουν συνήθως οι φρέσκοι κι όχι οι έωλοι, το δίκιο το έχουν συνήθως οι ανιδιοτελείς κι όχι οι επαγγελματίες. Θεωρητικά όμως το δίκιο μπορεί να είναι ενίοτε με τους λίγους, τους παλιούς, τους ειδήμονες. Ωστόσο θα πρέπει αυτοί να αποδείξουν ότι εδώ ισχύει το ασύνηθες κι όχι απλώς να κρύβονται πίσω από τυπολατρίες και τις συγκυριακές πλειοψηφίες, που προδήλως δεν αντιστοιχούν στην αληθινή βούληση των μελών του κόμματος».

«Αν δηλαδή τα πράγματα έχουν όπως φαίνονται, τότε πρόκειται για μια κρίση διάστασης βάσης και κορυφής, με χαρακτηριστικά γραφειοκρατικής παρέκκλισης που έχει έναν ρετρό χαρακτήρα, δεδομένου ότι αντιγράφει συμπεριφορές και ήθη των κομμουνιστικών κομμάτων του 20ουαιώνα. Ωστόσο είμαι πρόθυμη να ακούσω τα επιχειρήματα περί του αντιθέτου. Αντ’ αυτού του διαλόγου με επιχειρήματα βλέπουμε τον δημόσιο διάλογο να κατακλύζεται από ακρότητες και τοποθετήσεις που υπονομεύουν την ενότητα. Το χειρότερο όλων είναι ότι, σε ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο δημόσιος διάλογος στρέφεται όχι στις πολιτικές, αλλά στα πρόσωπα, πολλά από τα οποία δαιμονοποιούνται. Κι αυτό είναι αντισυντροφικό κι άδικο ενώ φυσικά θίγει καίρια και την δημόσια εικόνα μας. Το χειρότερο είναι ότι η ανθρωποφαγία δεν εξαιρεί κανέναν ούτε καν όποιον προτείνουμε ως αντίδοτο στον κ. Μητσοτάκη. Τον οποίο οι δικοί του προστατεύουν με κάθε θυσία...».

Δεν είμαστε ούτε αρχηγικό κόμμα ούτε μπορούμε να είμαστε ακέφαλοι

«Προφανώς δεν ήμασταν ούτε θα γίνουμε αρχηγικό κόμμα, αν και μια σειρά λαθών έχει δημιουργήσει σχετικές παρεξηγήσεις. Ωστόσο δεν είμαστε και κόμμα ακέφαλο όπως επιδιώκει μια αποδομητική συμπεριφορά που έχει προηγηθεί απέναντι στο όποιο πρόσωπο έχει την θεσμική ιδιότητα του επικεφαλής. Μιλώ είτε γι’ αυτά που έκαναν οι 53 στον Τσίπρα είτε για τα σημερινά. Αυτά προς τα έξω δεν δείχνουν ένα κόμμα που τάχα πειραματίζεται να λειτουργήσει ως ακέφαλο, αλλά ένα κόμμα που απλώςείναι ανεγκέφαλο. Αυτό δηλαδή που λένε κι οι γραφές: “Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι».

«Στο σημείο αυτό θα μου συγχωρέσετε για 2’ μια προσωπική αναφορά. Δυστυχώς βρέθηκα τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό επίκεντρο για τους λάθος λόγους και σας λέω με κάθε ειλικρίνεια ότι για μένα υπήρξε ισχυρό δίλλημα γιατί ξέρω πόσο πληγώνει τους ανθρώπους μας η προσφυγή στην δικαιοσύνη για κάτι που υποτίθεται ότι άπτεται της κοινής πολιτικής μας επιδίωξης. Διαπρύσιοι αγωνιστές κι αγωνίστριες των δικαιωμάτων, περιορίστηκαν να ακούνσιωπηλοί τον εγκαλούμενο για σεξισμό να επικαλείται ως αιτιολογικό της παραδεδεγμένης κακοποιητικής συμπεριφοράς του κάποιους λόγους ανώτερους, δημοσίου συμφέροντος. Πάντα έτσι συμβαίνει όταν καταπατώνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Παρεμβάλλονται οι αξιολογικές κρίσειςτου πράττοντος. Το έκανα, λέει, αλλά γιατί αυτή ήταν τέτοια, δείξα , πείξα! Άρα δεν πρόκειται για κάποιο καθολικό δικαίωμαστην αξιοπρέπεια εφόσον υπόκειται στην αξιολογική κρίση του πράττοντος. Αυτός θα πει εν τέλει αν είμαστε άξιοι του δικαιώματος, δεν του φτάνει το γεγονός της ανθρώπινης ιδιότητας. Αυτό προφανώς συνιστά ακύρωση του πυρήνατου βασικού ανθρώπινου δικαιώματος, όπως είναι η αξία του ανθρώπου.Γίνεται δε κάθε φορά με επίκληση κάποιου ανώτερου λόγου. Το έθνος, η θρησκεία, η εργατική τάξη, το δημόσιο συμφέρον κοκ Τρίχες, προφάσεις εν αμαρτίαις!
Τώρα τον ισχυρισμό του ότι περιμένει κανείς 15 έτη για να καταγγείλει ότι υπήρξα τάχα απειλή για το δημόσιο συμφέρον, με αφορμή τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και τα παραφερνάλια τους, ε αυτόν τον παραδίδω στην χλεύη όποιου διαθέτει τον κοινό νου.. Σε κάθε περίπτωση όμως θέλω να επισημάνω ότι τον λόγο θα έχει από Δευτέρα η δικαιοσύνη».

«Από την άλλη μεριά αφήνοντας την προσωπική μας συμμετοχή στο δράμα για λίγο στην άκρη και μπαίνοντας στα παπούτσια των εκατομμυρίων Ελληνων outsiders που περιμένουν από μας να κάνουμε το ελληνικό όνειρο που επαγγελθήκαμε κυβερνητική πολιτική και πραγματικότητα, η εικόνα μας παράγει απογοήτευση. Το συμμερίζομαι απολύτως ωστόσο θέλω να προειδοποιήσωτους απέναντι που ξεσαλώνουν ελλείψει απειλητικής αντιπολίτευσης. Τα αυταρχικά καθεστώτα της δεξιάς σε αυτή την χώρα δεν έπεσαν ποτέ από πολιτικούς τιτάνες που με τα κτυπήματα τους προκάλεσαν την κατάρρευση. Εκ των έσω κάθε φορά κατέρρεαν κάτω από την κρίση της ολιγαρχικής και επαρχιώτικα βαλκανικής φύσης τους. Κι αυτό θα συμβεί και τώρα, πράγμα που αυξάνει ακόμη περισσότερο τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας.Η άθλια κατάσταση του πολιτικού υποκειμένου μας για την οποία όλοι έχουμε ευθύνες είναι πιθανό να αφορά το κόμμα που πολύ γρηγορότερα από ότι δείχνουν τα πράγματα θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, μόνο του ή με άλλους».

Εκλογές στις 3 Νοεμβρίου


«Ό,τι έγινε όμως έγινε, θα πει κανείς. Τι γίνεται από δω και πέρα; Έτσι λοιπόν, αυτό που απέμεινε στην απερχόμενη Κεντρική Επιτροπή είναι να αποφασίσει σωστά και να εισηγηθεί στο Συνέδριό μας κατά τρόπο που θα προωθεί τις λύσεις και δεν θα επιτείνει τα προβλήματα. Ο οδικός χάρτης που θέλω να θέσω υπόψιν σας είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος και ζητώ να μπει σε ψηφοφορία.
Στον πυρήνα της σκέψης μου βρίσκεται η προσλαμβάνουσα που έχω από την βάση για την ταχύτερη δυνατή επίλυση του ζητήματος που ανέκυψε ως προς την θέση του προέδρου του κόμματος. Η βάση ζητά ταχύτητα, διαφάνεια και εγγύηση ότι δεν θα έχουμε εμείς κενό εξουσίας και πάσης φύσεως νομικής και οικονομικής εκπροσώπησης, όταν απέναντί μας όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα θα στέκονται με ξεκάθαρες ηγεσίες. Πάμε λοιπόν στο χρονοδιάγραμμα:

  • 5-6 Οκτωβρίου σύγκληση έκτακτου συνεδρίου
  • Κατά την διάρκεια του συνεδρίου η ημερήσια διάταξη δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει δύο και μόνο θέματα:
  • Α) Την έγκριση του κειμένου πολιτικής απόφασης και
  • Β) Την προσκόμιση των υπογραφών στήριξης κάθε υποψηφιότητας, τις ομιλίες των υποψηφίων προέδρων και την ανακήρυξή τους.
  • Κατά την κρίση μου δεν απαιτείται νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την έγκριση των κειμένων καθώς αυτή η αρμοδιότητα μπορεί να εκχωρηθεί στην Πολιτική Γραμματεία προκειμένου οι σύνεδροι να έχουν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τα κείμενα και να μην ταλαιπωρούμε σε τέτοιους καιρούς τους συντρόφους με τρίτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε ένα μήνα. Ειδικά εφόσον δεν υπάρχει καταστατικό επίδικο.
  • Την διεξαγωγή εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και, εφόσον προκύψει ανάγκη δευτέρου γύρου για την εκλογή προέδρου, αυτός να διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (καθώς 10 Νοεμβρίου διεξάγεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας), ώστε να λυθεί οριστικά και από τα μέλη το ζήτημα της συλλογικής μας ηγεσίας.

«Από την στιγμή που δεν υπάρχει καταστατικό επίδικο, δεν υπάρχει και καμία βάσιμη αιτιολογία για οποιαδήποτε παράταση των ημερομηνιών. Το τονίζω αυτό συντρόφισσες και σύντροφοι γιατί άκουσα μόλις από τον Νίκο Παππά, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας,, μία πρόταση, η οποία κατατέθηκε μόνο προφορικά μέχρι σήμερα και δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο της συνεδριακής προσέγγισης. Διότι εκ των πραγμάτων ανοίγει το κεφάλαιο ενός ευρύτερου προσυνεδριακού διαλόγου και θέτει σε διακινδύνευση όχι μόνο το χρονοδιάγραμμα που μόλις σας κατέθεσα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα του ανακοινωμένου υποψηφίου προέδρου Παύλου Πολάκη όπως το διατύπωσε και εν τέλει με το χρονοδιάγραμμα της ίδιας της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία δεν περιλαμβάνει στη πρόταση της συμπερίληψη Καταστατικού Συνέδριου στον οδικό χάρτη. Ο κοινός παρανομαστής και των τριών ολοκληρωμένων προτάσεων για τον οδικό χάρτη είναι η πρόνοια αποφυγής της εκ του προχείρου προσέγγισης ενός τόσο σοβαρού θέματος όπως το καταστατικό΄διότι, για να λέμε αλήθειες μεταξύ μας,έχουμε ασφαλές στατιστικό δείγμα ότι όταν εμπλέκονται καταστατικές συζητήσεις σε μια συνεδριακή διαδικασία, αυτές είναι αδύνατον να χωρέσουν σε σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Κι ακόμη κι αν χωρέσουν δεν θα επιφέρουν το επιθυμητό και αναγκαίο για το κόμμα μας ποιοτικό αποτέλεσμα. Ο λόγος που ζητώ να μπει η πρότασή μου σε ψηφοφορία είναι γιατί πρέπει το όργανο αυτό που έχει εκλεγεί από τα μέλη να αποδείξει με την ψήφο του ότι σέβεται το αίτημα των μελών.Αυτή η Κεντρική Επιτροπή θα μείνει στην ιστορία για τις πράξεις της και όχι για τις προθέσεις της. Και οι πράξεις που της αναλογούν σήμερα συνοψίζονται στην εξής μία: Ορθό και σύντομο χρονοδιάγραμμα συνεδρίου και εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.Αναγνωρίζω ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής βιώσαμε όλες και όλοι συνθήκες πρωτοφανούς έντασης.Αλλά τώρα που έχουν πέσει οι τόνοι σας προσκαλώ να μην αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε πρόταση ακουστεί μετά την τοποθέτησή μου με καχυποψία»

Η Τζάκρη μηνύει ... τον Ραγκούση

Νωρίτερα η βουλεύτρια του έκανε γνωστό ότι θα μηνύσει τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση για πολιτικό bullying. 

«Μεθαύριο (Δευτέρα), θα καταθέσω μήνυση εναντίον του», ανέφερε στο Mega και πρόσθεσε, «θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

«ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Κασσελάκη είναι μικρότερος ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενη στο πολεμικό τοπίο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Τζάκρη σχολίασε πως: «Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κατάσταση τοξικότητας, το οποίο πυροδότησαν όλοι αυτοί που έπιασαν στασίδι στα κανάλια, που υπονομεύουν τον Στέφανο Κασσελάκη και πρωταγωνίστησαν για να περάσει η πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη, μέσα από τις πρωτόγνωρες διαδικασίες της ΚΕ την προηγούμενη εβδομάδα».

Στη συνέχεια δήλωσε για ακόμα μία φορά τη στήριξή της στον Στέφανο Κασσελάκη: «ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Κασσελάκη είναι μικρότερος ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κ. Τζάκρη, η οποία ερωτηθείσα σχετικά, απάντηση ότι ο κ. Κασσελάκης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, από μέρα σε μέρα.

Η απάντηση Ραγκούση

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης απάντησε: «Ιδού λοιπόν η ποινικοποίηση της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, το ανώτατο στάδιο του τραμπισμού στην Ελλάδα, από την υπέρτατη πολιτική εκπρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.Η κ.Τζάκρη λοιπόν, όντως θα προσέλθει στην Ευελπίδων ως εναγόμενη υπογραμμίζω, για τις απρόκλητες, δημόσιες, συκοφαντικές, προσωπικές επιθέσεις της εναντίον μου. Αυτό που θα πρέπει να την απασχολεί όμως, είναι το πως θα απέλθει από την Ευελπίδων …»

Νίκος ΠαππάςΣωκράτης ΦάμελλοςΣτέφανος ΚασσελάκηςΓιάννης ΡαγκούσηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΠαύλος ΠολάκηςΚεντρική ΕπιτροπήΘεοδώρα Τζάκρη