Πολιτική|21.09.2024 20:23

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Οι προτάσεις που θα τεθούν σε ψηφοφορία

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπη του ΣΥΡΙΖΑ που διεξήχθη σε κλίμα έντασης και διαφωνιών, με αντικείμενο τον οδικό χάρτη για τις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία οι εξής προτάσεις:

  • Ο χρόνος τον εκλογών: Από τη μία είναι η εισήγηση της ΠΓ για συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και κάλπες 24 Νοέμβρη και 1 Δεκεκέμβρη. Από την άλλη, ο Παύλος Πολάκης και η πλευρά Κασσελάκη προτείνουν, τη διεξαγωγή συνεδρίου στις 5 Οκτωβρίου και εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, με δεύτερο γύρο, εφόσον χρειαστεί, στις 10 Νοεμβρίου.
  • Η δεύτερη ψηφοφορία θα αφορά  το εάν  το συνέδριο θα είναι και καταστατικό, δηλαδή εάν θα συζητήσει και αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. Τέθηκε από το Νίκο Παππά.
  • Η τρίτη θα αφορά  ζητήματα αντικαταστατικής συμπεριφοράς. Το θέμα αυτό έβαλε τόσο ο Χρήστος Σπίρτζης όσο και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μαζί με αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η τέταρτη πρόταση αφορά την πρόταση που έθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης και με την οποία ζητά οι υποψήφιοι πρόεδροι να παρουσιάσουν το πόθεν εσχες και αυτά να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η πέμπτη πρόταση αφορά την σύνθεση της ΚΟΕΣ και της Επιτροπής Θέσεων.

Εμφάνιση Κασσελάκη

Πάντως ο Στέφανος Κασσελακης εμφανίστηκε ξανά και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκείνος κάνει βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να συνομιλήσει με τους κατοίκους. Η είδηση προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού Άρτας Όλγας Γεροβασίλη, η οποία ερωτώμενη για την κίνηση Κασελάκη απάντησε: «Στην Άρτα ο Κασσελακης κανει βόλτα στους κεντρικούς δρόμους».

«Η ανασφάλεια στην πολιτική είναι ένδειξη αδυναμίας. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί εκ νέου. Εξάλλου στην Άρτα είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι», έγραψε η Όλγα Γεροβασίλη στο Facebook.

Νίκος ΠαππάςΠαύλος ΠολάκηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα