Πολιτική|23.09.2024 13:32

Μαρινάκης για Σαλμά: Να παραδώσει την έδρα του – Αναπαράγει συκοφαντίες

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Ο κ. Σαλμάς κάνει μια προσπάθεια μετά από την αυτονόητη, ομόφωνη απόφαση διαγραφής του, να καταστήσει τον εαυτό του ως θύμα ή ως ήρωα των ‘κόκκινων δανείων’ ή κάποιων νομοσχεδίων», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, η ίδια η πραγματικότητα αμφισβητεί τις αιτιάσεις του βουλευτή. «Δεν είναι μόνο ο κ. Σαλμάς που δεν ψήφισε το νομοσχέδιο που αναφέρεται. Και κάποιοι εκ των βουλευτών που δεν ψήφισαν, είναι σήμερα μέλη της κυβέρνησης. Στα ‘κόκκινα δάνεια’ η ερώτηση απαντήθηκε άμεσα και η κυβέρνηση επικρότησε την διαδικασία των ερωτήσεων. Το να προσπαθεί να πει ότι διεγράφη επειδή έκανε την ερώτηση με τους συναδέλφους του, η ίδια η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο κ. Σαλμάς διεγράφη γιατί σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους βουλευτές, συνέχισε «να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις», ενώ έχει κάνει ερώτηση, απάντησε η υπουργός και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, δεν επανήλθε αν και του ζητήθηκε.

«Λίγες μέρες μετά ζήτησε σχετικά έγγραφα και του επεδόθησαν. Επειδή σεβόμαστε τους θεσμούς, έχουμε μάθει στη ΝΔ αν υπάρχει κάτι να πηγαίνουμε στη δικαιοσύνη, όχι να παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια και να διατυπώνουμε κατηγορίες. Εφόσον κάποιος επαναλαμβάνει τα ίδια και δεν επιλέγει το δρόμο της δικαιοσύνης, γεννά και εύλογα ερωτήματα. Ήταν μια απόφαση αυτονόητη και ομόφωνη και προχωράμε παρακάτω», είπε και χαρακτήρισε άδικο για το σύνολο των βουλευτών μας να συνδέουμε μια διαγραφή με ένα νομοσχέδιο, μια ψήφο σε ένα νομοσχέδιο ή ένα ζήτημα όπως τα κόκκινα δάνεια.

Ο Π. Μαρινάκης υπογράμμισε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει άλλος βουλευτής που διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια: «Η συμπεριφορά για την οποία διεγράφη είναι ατομική συμπεριφορά που δεν συνδυάζεται με άλλον βουλευτή. Δεν απαγορεύαμε κάποιον να πάει στη δικαιοσύνη, οποιοσδήποτε μπορεί να πει για κάποιον φωτογραφικό διαγωνισμό, το θέμα είναι να έχει στοιχεία για να το τεκμηριώσει και εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», είπε και κάλεσε τον κ. Σαλμά να παραδώσει την έδρα του. «Σε αυτές τις περιπτώσεις το δέον είναι η παράδοση της έδρας γιατί κάποιος εκλέγεται γιατί συμμετέχει σε ψηφοδέλτια ενός κόμματος, όμως είναι ατομική του υποχρέωση να το κάνει ή όχι», υπογράμμισε.

Παύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώραΜάριος ΣαλμάςδιαγραφήΝέα Δημοκρατία